Разкритие на Narod.bg: Бойко лапна 500 млн. лева от контрабандиста Дидо Дънката, за да не го „изгори”!

0 94 088

Сикаджията Бойко Борисов от висотата на премиерския си пост е изнудил топ контрабандиста Даниел Славов – Дидо Дънката, за колосалните 500 милиона лева, за да не го „изгори”.

Източник на Narod.bg от спецслужбите разкри, че рекетьорският нрав на Баце е стигнал своя криминален апогей с пресата над супер богатия разбойник от Варна, който бил принуден да даде на Борисов 250 милиона евро, за да спаси кожата си.

Парите са преведени по офшорни сметки зад граница лично от Даниел Славов. Зад акаунтите стоят хора от семейството на Буци, обясни информаторът на Narod.bg.

Дидо Дънката е легендарно име още от 90-те години. Занимавал с почти целия Наказателен кодекс – от различните видове контрабанда, през наркотици, та до трафик на цигари – все под закрилата на ГЕРБ, която се оказа доста скъпа за варненеца.

Името на Даниел Славов изплува покрай аферата с „Панамските досиета”. Става въпрос за офшорката Swiss Capital Investments, през която шестима български шефове след регистрацията си през 2015 г. са препрали стотици милиони. Това сочат данните от информационния масив на адвокатската кантора, специализирана в създаването на офшорки „Мосак Фонсека”, публикуван в интернет.

Реално Swiss Capital Investments e била съсобственик в 2 български компании – „Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс” и „Юниън Инвестмънт Адвайзърс”. „Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс” пък е създадено през 2007 г. в България със специална инвестиционна цел.

Реклама

Сравнително голям дял в него има строителната компания „Борд” ООД на варненския бизнесмен Дидо Дънката, а по-малки – Симеон Ненков и Бонка Ненкова – братът и майката на жената, с която Славов живее, както и „Алфа Асет Мениджмънт”.

През 2008 г. Swiss Capital купува дяловете на „Алфа” и така става най-големият акционер в „Пропъртис кепитал” с 46%. За управител е назначена Ирина Кривенко, която според публикации е бивш прокурор в Украйна.

В годината на регистрацията си, 2007-а, още преди офшорката Swiss Capital Investments да стане основен акционер, „Пропъртис Кепитал Инвестмънтс” получава от Комисията по финансов надзор лиценз като дружество със специална инвестиционна цел.

Лицензът е отнет едва през 2019 г. „Юниън Инвестмънт Адвайзърс” е втората родна компания, в която съмнителната офшорка Swiss Capital Investments има дялове. Тя обаче се оказва, че не е осъществявала дейност.

Покрай местните избори през 2019 г. се появи информация, че освен ГЕРБ, Дънката финансира и кампанията на ДСБ във Варна, а и в цяла България. Смята се, че и в момента основният канал за контрабанда на цигари е по море и се държи именно от Славов.

Според легия „Антимафия” по принцип Реформаторският блок се спонсорира от хора с такъв имидж. Като пример посочиха Хасково, където блокът се издържал с пари на известният на полицията Паскал.

Това е човекът, който стои зад най-големия канал за контрабанда на цигари, функциониращ от 80-те години на XX век.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.