Изчегъртан от МВР за побоищата над протестиращи кацна на благ пост при Йорданка Фандъкова (Ивайло Иванов стана шеф на Столичния инспекторат)

0 1 266

Мафията ГЕРБ продължава с мизериите – бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов, който беше изчегъртан от системата заради зверските побоища над протестиращите през лятото на 2020 г., кацна на благ пост при Йорданка Фандъкова.

Измисленият главен комисар е назначен за шеф на Столичен инспекторат (СИ).

Назначението се прави лично от кмета на София Йорданка Фандъкова по заповед на Бойко Борисов, докладва източник на Narod.bg.

Реклама

Правомощията на Иванов бяха прекратени на 16 май т.г. заради „нарушение на основни принципи за работа в МВР, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е накърнил престижа на МВР както пред служителите на МВР, така и пред обществото“.

Според мотивите на вътрешното ведомство при неутрализиране на протеста служителите на МВР са допуснали грешки от организационен и тактически порядък.

Въпреки твърденията на главен комисар Иванов, че операцията на полицейските органи е „перфектно организирана“ и са се справили „професионално“, вечерта на 2 септември 2020 г. в столицата напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира и се допуснаха сблъсъци.

Тогава пострадаха десетки мирно протестиращи граждани и журналисти. Въпреки това подлогата на Бойко Борисов – Йорданка Фандъкова, го взе на работа на висок пост в управата на София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.