Димитър Ангелов – Дучето по телефона с Бойко: Влади Горанов е маст*я, пушеше пурите на Васил Божков (цесекар №1 подслушван като терорист срещу ГЕРБ)

0 8 741

Превзетите от ГЕРБ службите за сигурност – в случая Отделът за контратероризъм на ГДБОП, е експлоатирал специални разузнавателни средства срещу участници в антикорупционните протести срещу Мутрата от лятото на 2020 година по обвинение за държавен преврат, видя Narod.bg.

Оказва се, че всеки един участник в протеста от лятото на 2020 г., който е упражнявал демократичното си право на граждански контрол и несъгласие с едно очевидно корумпирано държавно управление, е бил приеман за потенциален превратаджия.

Може да се каже, че последното правителство на Бойко Борисов гледа на протестиращите по начина, по който на тях гледат правителствата в Китай, Северна Корея и Иран. До екипа на bird.bg достигнаха документи, които свидетелстват, че само отдела за контратероризъм в ГДБОП работи по около 3000 лица, с техните уникални единни граждански номера.

Какво точно са си мислели Борисов и неговите служби? Че има някакъв мащабен заговор, в който над 3 000 човека са решили да го съборят от власт? Естествено за мащабите на това подслушване, проследяване, външно наблюдение, а вероятно и оперативно проникване само можем да гадаем.

Изглежда, че целият репресивен апарат на държавата е работил на пълни обороти срещу онези, които не са съгласни да сме най – корумпираната и бедна държава в Европа. Никакви доказателства за тероризъм естествено няма.

След спечелено дело по Закона за достъп до обществена информация от ГД „Боец“ доказаха, че коктейли „Молотов” и самоделни бомби не са били задържани в палатките на протестиращите, а СДВР лъже.

Кои са „страшните“ терористи?

Сред имената, изнесени пред парламентарната комисия „Хаджигенов“ на първо четене, изпъкват някои много интересни имена като това на бившия лидер на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, както и на осъждания за наркоразпространение настоящ лидер на агитката – Росен Петров, с прякор „Животното“.

И двамата са популярни личности основно във футболните среди. Калоян Ангелов Стоянов – Цимбика също е сред слушаните. Той също е част от ФЕН клуба на ЦСКА. Стоянов и брат му са популярни герои от криминалните хроники през миналите две десетилетия. След 2000 г. се твърди, че мъжът има „непреодолим конфликт“ с Димитър Вучев – Демби. 

Брат му – Владимир Стоянов – Малкият Цимбик е прострелван, а дома му е взривяван, преди за замине зад граница. Кум на Ангелов Стоянов е ресторантьорът и политик от близкото минало Слави Бинев.

ЦСКА – враг номер едно Бацетата

От присъствието на гореизброените в списъка с онези 130 имена, изнесени пред комисията „Хаджигенов“ може да се направи извода, че „ЦСКА е враг номер едно на тутраканската селищна система“.

За да е още по-противоречиво, в списъка, публикуван от bird.bg, присъства и името на Александър Томов – настоящ кандидат за президент. Последният обаче е меко казано „недолюбван“ от агитката на ЦСКА, която го обвинява за многобройни неволи и провали.

Някой в МВР обаче е решил, че четирима души, които биха се избили помежду си, ако са затворени в една стая, са колаборирали с единствената цел да свалят Борисов. Разбира се доказателства в тази посока липсват.

В един момент явно бившият министър-председател Бойко Борисов на прага на нервна криза решава, че ще поеме ситуацията в „свои ръце“ и дори звъни „на пряка линия“ на „Дучето“, който е разработван под псевдонима „Дяко“.

На 09.08.2020 г. в 21:13ч. Борисов му звъни от мобилен телефон 359888ХХХХ и го пита дали наистина го е клел на Орлов мост. Обектът (Дяко) отговаря, че той не кълне тъй като си има внуче, и че Ники от Оборище и Орлин („касичката” на ГЕРБ Орлин Алексиев), знаят защо той ходи на протести.

Бойко му казва, че много бързо е забравил /не става ясно точно какво е забравил/. Дучето му отговаря, че много от хората, които са около него са силно токсични и трябва да се кръстят. Борисов го пита по каква работа са на Орлов мост.

Обектът отговаря, че са му затворили 12 заведения и няма какво да яде. Борисов го репликира „и какво ще ти оправи“. Обектът му отговаря, че Влади Горанов трябва да му го оправи. Борисов му казва, „какво да ти оправи, да търкат билети пенсионерите“.

Дяков му казва, че „лично с очите си е виждал как Горанов влиза при Васил и как му пуши пури, как се прави на мастия, тоя лъжец..“.

Борисов пита защо не сте си плащали данъците? Обекта пита, защо Цветомир не си ги плаща, а е станал „клошаревец“. Борисов му казва, да не гледат другите, а да си платят техните.

Реклама

Обектът отговаря, че той неговите си ги е платил и че 16 години е имало Еврофутбол и си го е плащал и никой не му е казвал, че е сбъркал, а сега няма какво да яде. Бойко му казва, че са му в повече интригите и повече да не му звъни /сякаш Дучето му е позвънил, а не той на него/.

Явно според МВР движещият мотив на превратаджията „Дяко“ е да свали Борисов и пак да си отвори кафенетата и да си продава лотарията. Това безспорно е съществена мотивация за сериозна и задълбочена антидържавна дейност. От повечето разговори на „Дяко“ разбираме, че той яде, пие и протестира.

Разбира се, от прилаганите СРС-та и разпечатките от подслушването се разкриват някои специфични моменти от живота на българина през управлението на ПП ГЕРБ.

На 27.08.20 г. в 09:50 ч. Александър Дяков – син на обекта „Дяко“, разговаря с баща си за уреждане на детска градина на внука му. Дяков обявява, че има среща със зам.-кмета Чобанов, а синът му казва, че и Валери Симеонов е обещал да помага.

Явно при управлението на кметицата Йорданка Фандъкова раят е дошъл на земята и ти трябва най-малкото разговори или директно помощ поне на коалиционен партньор на Борисов, за да уредиш детето или внучето си на детска градина.

Ситуацията много напомня зрелия социализъм, когато е трябвала помощта на „неслучаен партиец“, за да се свърши работа. През 2020 година – трябва да познаваш от кмет нагоре, за да ти иде детето на градина в град София.

За да е още по-абсурдна ситуацията на девети септември същата година – 2020 г. в 14:51ч. на „Дучето“ му звъни Валери Симеонов /НФСБ/, който пита прието ли е детето /внукът на обекта/ в детска градина?

Колко страшен терорист и превратаджия може да е човек, който не успява да уреди внучето си на детска градина? Вероятно прокуратурата на Република България би могла да разследва Валери Симеонов за търговия с влияние във връзка разпределението на места в детските градини.

Друго свидетелство за нередности записите явно не съдържат, ако не броим пиперливите псувни на обекта „Дяко“ по отношение на Борисов и ПП ГЕРБ. А да се псува Борисов все – още не е съставомерно деяние, още повече ако си свидетел на ежедневни злоупотреби в цялото общество по време на неговото управление.

Един от „най-вълнуващите“ моменти  от записите е разговорът от 14 септември миналата година между Константин Маринов и „Дяко“, в който двамата говорят за внос на водка, за „Животното“, за „Кюстендилеца“, за някой, който е развързал 1 млн., минали през „Герена“ за провокатори, които минавали през „Ипон“ и „Делта гард“.

В масивите, до които bird.bg има достъп, няма данни за СРС-та, прилагани по отношение на „София – Запад“, „Ипон“ и „Делта гард“. Явно твърденията, че те финансират провокаторите на протеста не са заинтригували службите или службите сами или под нечие ръководство са решили да неглижират тази информация.

Сред подслушваните лица попада и една пълноценна кандидат-президентска двойка – издигнатите от политическа партия „Възраждане“ – Костадин Костадинов и Елена Гунчева. До извънредната комисия „Хаджигенов“, качеството си на подслушвано лице достига и близкия до Васил Божков „Черепа“ – Александър Тумпаров.

Сред публикуваните от bird.bg имена присъства и името на Атанас Иванов Калев, който напоследък се ползва с репутацията на особено близък до зам.-председателя на последното НС – Росица Кирова. Самият Калев изтъква близостта с Кирова чрез постовете си в социалните мрежи.

Водачът на листата за Пазарджик на партия Българско национално обединение – Страхил Димчев Симеонов, също е сред подслушваните.

Интересът към него вероятно е обоснован от факта, че партията, в която членува, си партнираше на предните избори с „Българското лято“ на Васил Божков. За него публикации твърдят, че е бил издигнат от ДПС за общински съветник в област Ловеч.

Виждаме, че на местните избори през 2015 година лице със същото име е било кандидат за кмет на община Тетевен, издигнато от ДПС. Подслушван е бил и заместник-кметът на град Ракитово – Димитър Бойков Топалов.

Той участва като кандидат за кмет през 2015 година от името на политическо движение „Евророма“. Публикации в пресата твърдят, че той е лице, което съдейства за купуването на гласове в полза на политическия проект на Васил Божков – „Българското лято“ за изборите тази година. 

Друг сочен за лице, което съдейства за закупуването на гласове за изборите – Асен Жоров Бошнаков също е бил подслушван. Имената на Бошнаков и Топалов, заедно със Сергей Самуилов Димитров, който също е сред подслушваните, попадат в публикация на „24 часа“ като основни дилъри на гласове за Васил Божков.

Според източници на bird.bg обаче Бошнаков има дълга „биография по избори“ и е работил успешно с политическа партия „ДПС“ за дълъг период от време.

Силно впечатление прави и името на Борислав Асенов Митрев – служител на дирекция „Вътрешна сигурност“ на ОДМВР – гр. Благоевград, който също е обявен, като подслушван.

Той се полазва с репутация на неудобен за статуквото служител, който е имал сериозни проблеми с предходното ръководство на вътрешното ведомство. Какво е било формалното основание той да попадне сред подслушваните лица на този етап от разследването ни не е ясно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.