ДАНС удари олигарха на ГЕРБ и ДПС Христо Ковачки заради космическата цена на тока

2 17 836

ДАНС най-сетне удари олигарха на ГЕРБ и ДПС Христо Ковачки! Спецагентите извършват проверка в офисите на голям производител на електроенергия и в офисите на лицензираните търговци на електроенергия на свободния пазар заради високите цени, без да се споменава името на „бизнесмена”.

Агентите са влезли във фирми, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, разкри обаче Narod.bg от свои хора в енергетиката. Изземват се и се проверяват различни документи.

Вероятно акцията е в рамките на проверка, свързана с космическите цените на електроенергията. Преди седмици служители на агенцията провериха Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

Реклама

Тогава вътрешният министър Бойко Рашков уточни, че се търсят „мини“, заложени в енергетиката от предишните управляващи.

По неофициална информация в момента при търговците на електроенергия тече проверка на документи. От ДАНС на този етап потвърждават само, че в момента има подобна проверка.

По време на заседание на временната парламентарна комисия, която проверяваше работата на държавните предприятия, депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова съобщи, че има сигнали за пазарни манипулации на борсата, а работодателски организации сезираха ДАНС и МВР за нарушения.

Съмненията на бизнеса са, че заради спекулации цената на електроенергията на енергийната борса е висока. КЕВР също съобщи за образувано производство за проверка на пазара, но без да дава повече подробности по темата.

2 Коментара
  1. !!! казва

    Трябва да ударят и топлофикациите. Колкото пъти ми се е налагало да ходя в топлофикация София, винаги виждам едни гойни мазни свинчоци, които дремят по цял ден, без да правят нищо.

  2. Васил Кънев казва

    Приватизиране !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.