Битка! Румен Радев има конкурент – Лозан Панов, кандидатът на ГЕРБ не е в играта

0 1 353

Вече имаме битка. Основният конкурент на Румен Радев е Лозан Панов. Това заяви пред БНР адвокат Николай Хаджигенов, бивш депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Анастас Герджиков само ще измие срама от очите на ГЕРБ. От него има толкова политически смисъл, колкото и от Цецка Цачева. Борисов ще загуби и него го е страх“, разкри той.

„Ние сме малки, яростни и мощни, не но смятаме да издигаме кандидат за президент“, допълни той по темата.

„Без правосъдие няма да сключвам споразумение. ГЕРБ и да си признаят, но с тях няма какво да говорим”, коментира Николай Хаджигенов следизборните действия.

Реклама

По повод срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се проведе на 5 и 6 октомври в Словения, президентът Ряумен Радев вчера разговаря по телефона с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Разговорът се проведе по инициатива на германския президент. В диалога си с Република Северна Македония България отстоява не само национални интереси, а преди всичко ценностите на Европейския съюз, в чиято основа са демокрацията и уважението на човешките права. Това заяви президентът Румен Радев пред Щайнмайер.

От постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония ще спечели целият регион, посочи Румен Радев и добави, че България очаква конкретни резултати по отношение на спазването на човешките права в югозападната ни съседка, което да ускори този процес.

„В момента протича процес на преброяване на населението в Република Северна Македония и в България постъпват редица сигнали за упражняване на натиск върху хората, които открито изявяват българската си идентичност, което е недопустимо за страна, кандидатстваща за членство в ЕС“, заяви Румен Радев.

Президентът подчерта също така, че дадените през годините досега многобройни декларации и обещания от страна на държавното  ръководство на Република Северна Македония към България остават неизпълнени, включително и подписаният през 2017 г. двустранен Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Затова страната ни настоява за правнообвързващи гаранции в двустранния диалог от страна на Република Северна Македония.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.