Тулупите на Бойко: Каракачанов узакони морския сарай на Ахмед Доган

2 2 686

Известно е, че патриотизмът е благородно чувство, но не може да е професия. У нас в годините на прехода професията патриот се утвърди като твърде добре платена. Нейн най-крупен представител е Красимир Каракачанов – бивш агент на Държавна сигурност, който изгради политическата си кариера в непрекъснато хулене на ДПС, основано от друг агент на държавна сигурност – Ахмед Доган, прочут преди 10 ноември с псевдонима си Сава, научи Narod.bg.

Искрен ли е обаче лидерът на ВМРО в постоянните нападки, че ДПС е антибългарско политическо формирование, което работи против интересите на нашата родина или това е само един евтин театър, прах в очите на наивните гласоподаватели, трамплин за да прескочи заветната 4-процентна изборна бариера?

Изненадващият отговор дойде от 46-ото Народно събрание. То не можа да свърши почти никаква важна работа и поне успя да свали маските, зад които се прикриваха някои политици като “воеводата” Краси. Бившият военен министър Каракачанов е един от тримата министри, с чиито подписи е издадено разрешението за пристанището до летния Сарай на Ахмед Доган. Това стана ясно от изслушването на чиновници от държавната администрация в комисията “Росенец”, както и от постъпилите документи в нея.

Депутатите разследват дали пристройките палата на лидера на ДПС са законни. Те твърдят, че от всички 11 сграда и съоръжения само 4 имат разрешение за ползване. Един от незаконните обекти е и пристанището пред Сарая. Кеят е построен между януари и април 2019 година и навлиза с 22 метра навътре в морето. Документи за строителството му няма никакви, разрешение за ползване обаче има. Те са подписани от министъра на транспорта Росен Желязков, от министъра на регионалното развитие Николай Нанков и от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Реклама

Воеводата” подписва през октомври 2019-та, когато вече цялото население знаеше, че Сараят в парка “Росенец”, е лятна резиденция на почетния председател Доган, основен враг на патриотите. Въпреки това Министърът с лекота слага парафа си за ползването на незаконния кей. Нали са бивши колеги – двамата навремето са се подписвали на една ведомост в едно и също ведомство.

В тази ситуация не бива да се забравя нещо много важно, а именно, че Министерството на отбраната има експертно отношение към пристанището на Сарая, защото то попада в маршрута на ключова Военна зона и е обект от стратегическо значение. Близо е до военна база “Атия”, покрай него минават български военни кораби, както и чуждестранни под командването на НАТО . Това обаче изобщо не притеснява “патриота” военен министър.

Въпреки разрешението, което Красимир Каракачанов тайно от обществеността дава на политическия си опонент, той и подчинените му воеводи от ВМРО не спират публично да нападат колегите си от ДПС както в народното събрание, така и в медиите. Защо ли? Ами защото патриотичния театър и много, много доходно занятие. Имайте го предвид следващия път, когато решите да гласувате за някой подобен “Патриот”.

Автор: Сергей Трайков

Източник: вестник “Минаха години”

2 Коментара
  1. ММ казва

    Когато в етапа на издаване документи има само едно незаконно действие – крайния акт е нищожен. Сега или по-късно ако има прокуратура или МС трябва чрез съда да поискат обявяване актовете след незаконния за нищожни. Ако някой измислен професор или който и да е друг твърди, че вече е заздравено – по-добре да се скрие и да не замърсява медийното пространство, защото за такива трябва закон забраняващ пропагандата, която няма общо със свободата на изразяване.

  2. Констатация казва

    Затова БКП-ШАЙКАТА с ДС-патриотарстващата СГАН в края на властването си гласуваха и въведоха 10-годишната абсолютна давност за всички престъпления! Затова и прокуратура и съд работят толкова бавно и с множество заложени процесулани мини и условносто в Законите – за да се протакат делата между разните инстанции и бюрокрации и процеса да бъде прекратен поради изтичане на абсолютната давност! Така се узаконяват престъпленията и беззаконията!!! А трябваше с конституционна добавака да бъде премахната въобще давността върху престъпленията и неспазването на законите от държвани/общински чиновници, депутати/съветници (солидарна за гласувалите „ЗА“ закононарушението и/или престъплението членове на избираеми и/или назначаеми колективни органи за управление), кметове/министри, премиери/президенти, …..! Така щяха да са подсъдни и незаконните и престъпни актове и на режимите на Тато, Вълко Червенков, Кимон Георгиев, …..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.