ГЕРБ прегази кандидат на „Системата ни убива”, избра незаконно омбудсман в Стара Загора

0 2 267

Хунтата ГЕРБ прегази кандидат за омбудсман от протестиращата срещу мутрата Бойко Борисов неправителствена организация „Системата ни убива”и си избра удобен чиновник за поста в Стара Загора, научи Narod.bg.

Напълно безсмислен конкурс за избор на омбудсман бе проведен в Града на липитие, след като през лятото Общинският съвет сформира комисия, която да подреди кандидатите.

Тя бе образувана съгласно правилника и си изпълни задачата. Но на последното септемврийско заседание на съвета бе избран не класираният на първо място кандидат (Анелия Димова), а вторият (Надежда Чакърова).

Реклама

Първата дама е член на „Системата ни убива“, има две юридически образования, позната е като борбена натура. Втората бе и досега омбудсман, финансист по образование. Практически ГЕРБ, която ръководи местната власт, предпочете да избере човек, с когото е работила и досега, пише „Сега“.

Комисията бе класирала Димова на първо място единодушно. Но разместването не е незаконно, защото според процедурата съветът не е длъжен да се съобрази. Остава да виси обаче въпросът защо въобще се провежда конкурс. Самото гласуване на сесията изненадващо се проведе тайно.

А още преди него в града се говореше, че вотът ще отиде при Чакърова. Любопитно е, че на самата сесия кандидатите бяха изслушани (Димова, Чакърова и класираната на трето място Диана Искрева – Идиго), но въпроси към тях не бяха отправени. Чакърова спечели именно при такава липса на интерес и без да са ясни мотивите за пренареждането.

Така се потвърди впечатлението за предрешеност и формално провеждане на състезание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.