Ясни са трима министри на Кирил Петков, главният прокурор не е Иван Гешев, ВИЖТЕ имената

3 5 332

Лидерът на предизборната коалиция „Продължаваме промяната“ Кирил Петков назова три министерски кандидатури, които би издигнал, ако спечели парламентарните избори, предаде репортер на Narod.bg.

Тази сутрин бившият министър обяви, че би предложил Министерството на правосъдието на кандидат от „Демократична България“, Министерството на социалните грижи – на кандидат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а Министерството на транспорта – на Николай Събев, съсобственик и управител на куриерската компания „Еконт Експрес“.

Засега според него са договорени само „Принципи за бъдещо управление“ с ДБ и ИБНИ. Но за първи път той назова и сферите на влияние в евентуално следващо правителство, обясни Петков пред bTV.

Реклама

Според Кирил Петков кандидатът за президент Лозан Панов трябва да бъде главен прокурор.

Запитан за проблема с отказа от канадското си гражданство, той напомни, че е подал молба на 21 април, а е получил потвърждение за завършена административна процедура на 20 август.

Кирил Петков заяви, че не се страхува от обвинение за подаване на документ с невярно съдържание (че е бил само български гражданин при встъпването си в министерска длъжност) и се оставя на решението на Конституционния съд. Той изрази предположение, че зложелателите му много се надяват съдът да се произнесе бързо, т.е. да го спъне в предизборната кампания.

3 Коментара
  1. БИВШОТО ПЕДИ БОР. ВЕЛЧ. казва

    Тоз пич ша отнесе трибуквения

  2. Нина казва

    Глупак!

  3. Кахокия казва

    Като тебе

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.