НОВИНАТА! Съдим ЕК заради чекмеджето на Бойко и „Мис Бикини” с палата за €3 млн. в Барселона

0 3 124

Български евродепутати са готови да заведат дело срещу Европейската комисия, ако тя не си свърши работата по чекмеджето на Бойко Брисов, пълно с пачки евро по 500 и кюлчета злато, както и по скандала #Барселонагейт с палата на „Мис Бикини” Борислава Йовчева и кражбите на еврофондове по времето на ГЕРБ, научи Narod.bg.

Новината съобщи народният представител в Европейския парламент Елена Йончева.

Иван Гешев каза, че ще изпрати допълнителна информация за разследването за кюлчетата и за Барселонагейт. Той каза, че има наблюдаващи прокурори, които се занимават с делата, припомни Йончева в предаването „ЕвроДикоФ“ на Еврокома.

Повод за коментара ѝ стана скорошната визита на мониторинговата група от комисията ЛИБЕ в Европейския парламент.

Появи се платена информация, че разследването в Испания е прекратено. Веднага се свързах с главния прокурор на Испания, който веднага ми отговори, че разследването не е прекратено, а прехвърлено към българската прокуратура, подчерта Йончева.

Реклама

Имаме българска прокуратура и специалисти, които могат да направят това разследване, категорична бе тя.

„На срещата с Емил Кошлуков затвърдиха мнението си, че България е извън всякаква класация за свобода на медиите. Кошлуков изрази съмнение в точността на индекса за свобода на медиите на „Репортери без граници“ за България.

Аз напомних, че има доклад на Съвета на Европа, годишния доклад на Европейската комисия, който казва, че в България състоянието е катастрофално с медиите“, обяви Йончева.

„В началото на тази година докладите на ЕК за върховенството на закона ще бъдат свързани с европейските средства за дадена държава. Това ще бъде аларма за вземане на мерки, за да не се спира финансирането.

В момента обсъждаме, ако Комисията не започне да си върши работата, ще започнем съдебна процедура“, завърши Елена Йончева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.