ИЗНЕНАДА: Служебният кабинет чегърта социалисти

0 3 701

116 делегатите на XIV-та конференция на БСП-София остро протестираха срещу решението на правителството да уволни заместник областния управител на София Цветелин Софрониев и служители в администрацията, които са членове на партията, предаде репортер на Narod.bg.

В обръщение до министър-председателя Стефан Янев, социалистите пишат: 

„Цветелин Софрониев е с над 20 години стаж във всички нива на местната и държавна администрация, с юридическа правоспособност и дела на всички нива на правораздавателната система от Районен до Върховен административен, Върховен касационен и  Конституционен съд. Ние нямаме съмнение в неговите професионални, делови и морални качества, защото в годините ги е доказвал многократно.

Реклама

Няма да толерираме подобно отношение към доказани професионалисти, които в нито един момент от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и почтеността, и апелираме министър-председателят да преразгледа решението си.

В противен случай ще считаме, че служебното правителство на думи декларира, че е водено от професионализма и почтеността, но на практика се оказва невярно.“

Цветелин Софрониев бе освободен на 28.09.2021 г. по предложение на областния управител на София.

Столичните социалисти единодушно подкрепиха кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.