Герджиков, защо се постави в ролята на магаре на ГЕРБ? (Ректорът на СУ трябва да откаже подкрепа от мафиота Борисов)

2 2 679

Основателен въпрос към специалиста по антична литература проф. Анастас Герджиков – защо се постави в ролята на магаре на ГЕРБ, пита Narod.bg?

Недопустимо обществено самоубийство е филолог, човек на науката и най-вече – ректор на най-големия университет у нас – Софийския, да подкрепя мафиота Бойко Борисов, като се окичи с презряната функция „кандидат-президент на ГЕРБ”. Това е мнението на комуникационния експерт Любомир Аламанов, вижте:

Има нещо дълбоко сбъркано.

Нали помните какво беше казал Борисов при избора на предишния президент Плевнелиев: „И магаре да бях сложил и то щеше да бъде избрано.“?

Когато ректорът на най-старото Висше учебно заведение сам се поставя в позицията на магаре, има нещо дълбоко сбъркано.

Две реплики определиха последните 12 години:

„Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!“

Реклама

„Студентите да стават овчари, много се търси агнешкото. А те к’во, ИТ специалисти били…“

След тези реплики всеки уважаващ себе си преподавател не би трябвало да има нищо общо с плановете на Борисов.

Алчност, възгордяване, зависимости, натиск, нещо друго, комбинация от много фактори, не е ясно какво точно е накарало проф. Анастас Герджиков да реши да играе ролята на магаре в тези грозни пиески. Единствено се надявам, че няма да видим как го почукват по челото, а той да се усмихва угоднически. Да се усмихва угоднически като на Вожд. Както видяхме предишния президент.

Noblesse oblige!

Герджиков можеше да е лидер на студентите в протестите им срещу откраднатите 12 години от живота ни. И да понесе отговорността на високия си пост. Вместо това остана в ролята на магаре. И срина имиджа на институцията си.

Казах ви, има нещо дълбоко сбъркано.

Спокоен ден!

2 Коментара
  1. Милена Любенова казва

    Риторичен въпрос с ясен отговор за всеки.Поставил се е в ролята на магаре,защото си е такова по природа.И явно му е приятно да го бият по някои части.Нищо лошо!Но защо точно сега и точно за ГЕРБ прави този възторжен скок от трън на глог,но по-висок?

  2. Недев казва

    ДОСТОЙНСТВОТО братко, много хора го нямат, независимо от образователния им ценз. Затова Бойко мъкна като куфари в джипа си един куп министри, разтапящи се пред очите му в унизителна синергия. Затова един куп лекари си подложиха гърба да им се разписва, затова чак и попови и владици се разтопиха пред неговата забележителна набожност. Такова е племето ни, такава е и интелигенцията ни. Затова сме на тоя хал, унизени презрени и бедни, че бедни и духовно. ЧЕТЕТЕ ДНЕШНАТА ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО -НАКО СТЕФАНОВ, МАЛИНОВ И ДР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.