НОВ СКАНДАЛ: Преторианците на Иван Гешев разпродават бронираните коли на Бюрото за защита

0 3 086

Преторианската гвардия, създадена за репресии от главния прокурор Иван Гешев, действа като държава в държавата. Мутроподобните охранители, които бяха иззети от Гешев, са започнали да разпродават бронирани автомобили на службата, научи Narod.bg.

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита на свидетелите, в това число на бронирани автомобили, призна пред Би Ти Ви зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев.

В последните работни дни на 46-ото Народно събрание Бюрото за защита беше преместено от подчинение на прокуратурата към Министерството на правосъдието, но процесът по прехвърлянето на структурата не е приключил. Засега са преместени само служителите, предстои изготвянето на нова нормативна база и прехвърляне на имуществото.

Реклама

Дали сигналите се потвърждават ще се изясни, след като имуществото да бъде изцяло прехвърлено към Министерството на правосъдието, каза зам.-министърът.

„В момента нямаме контрол на този процес, а материалната база е под контрола на главния прокурор. Срокът за това е три месеца, а амбицията на министерството е той да приключи колкото е възможно по-бързо, за да гарантираме сигурност на защитените лица“, добави той.

Няма пробив в информацията или друга промяна, с която да се застраши сигурността на свидетелите, каза зам.-министърът в отговор на въпрос.

Запитан за това има ли кадрови проблеми, той отговори, че няма напуснали служители на бюрото, а единици са поискали да се преместят в Националната служба за охрана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.