Това е ГЕРБ: Сталинка Георгиева избрана с ИЗМАМА за директор на МВФ

1 5 627

Глутницата ГЕРБ няма други лостове за действие, освен измамата, рекета, далаверата, кражбата, изнудването… Сталинка (Кристалина) Георгиева е поредното доказателство – оказа се, че 68-годишната пионка на Бойко Борисов е заела престижната длъжност управляващ директор на Международния валутен фонд с измама, научи Narod.bg.

„Бойко Борисов тръгна надолу преди 5 години след неуспялата авантюра на Кристалина Георгиева да измести с негова подкрепа тогавашната шефка на ЮНЕСКО Ирина Бокова от конкурса за генерален секретар на ООН.

Георгиева успя само в едно – да попречи на Бокова, но в класацията показа по-лош резултат от нея. Като последица трябваше да напусне поста си на еврокомисар от България.

За да спаси вече увредения си авторитет, Кристалина започна да се озърта в онзи момент за друг висок пост, но не забеляза подходящо вакантно място.

Реклама

Тогава използва връзките си в Световната банка, където работеше като вицепрезидент от 2008 до 2010 г., преди да отиде в Брюксел, и се върна във Вашингтон на учреден специално за нея пост – главен изпълнителен директор (б.р. точно тогава са манипулациите в полза на Саудитска Арабия и Китай, заради които в момента цял свят иска оставката й).

Длъжността имаше неясни функции, но оправдаваше предназначението си – да спаси престижа ѝ. Освен това ѝ послужи за трамплин към следващия ѝ пост – председател на Международния валутен фонд, който по принцип не можеше да заеме, защото през 2019 г. вече бе надхвърлила пределната допустима по регламент възраст от 65 години.

Но тя бе единствена кандидатка, която се съревноваваше само със себе си.

Освен това френският президент Еманюел Макрон бързаше да изтегли своята сънародничка Кристин Лагард, за да я прати от МВФ начело на Европейската централна банка, и неговият натиск помогна на Кристалина да се възползва от компромис по изключение”, пише авторитетният вестник Сега.

1 Коментар
  1. майната казва

    Всичко в стил – ала вера далавера ! Като в махалата и много по зле ! Докарайте я сега тъдява, с гербаджийският и манталитет, да стане шеф на БНБ ! Тук всичко може ! Тук е страната на лъжата нейните неограничени възможности !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.