Прокуратурата мотае за следствието за „куцото прасе” срещу гербаджиите Димитър Георгиев и Сергей Ташков – Бейката

1 2 231

Държавното обвинение е удължило срока на разследването, което започна след сигнал за бракониерство край село Сушица, област Симитли, довел до арестуването на бившия шеф на ДАНС – гербаджията Димитър Георгиев.

Заедно с него бяха арестувани още трима души, сред които и президентът на футболния клуб „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков, известен с прякора си Бейката – една от многото „касички” на Баце, припомня Narod.bg.

Отборът му нашумя с това, че в него като футболист-аматьор дълго време се подвизаваше доскорошният премиер Бойко Борисов. Преди няколко месеца Бейката закри мъжкия отбор на „Бистрищките тигри“ и обяви, че повече няма да дава пари за професионален футбол, а само за детско-юношески школи.

Новината съобщи за „Сега“ административният ръководител на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки. Той обаче не пожела да даде повече информация по случая. 

Реклама

Бившият председател на контраразузнаването беше задържан на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена. Димитър Георгиев е бил в компанията на действащ служител на ДАНС, както и президентът на футболен клуб „Витоша Бистрица“ Сергей Ташков. „Младият действащ служител на агенцията е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“, обяви вътрешният министър Рашков по случая. 

В един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. Открити са и няколко ловни оръжия, както и голямо количество патрони.

По неофициална информация в медиите щом видели полицаите, мъжете изхвърлили от колата торбичка със стоп патрони и един шумозаглушител. При последвал обиск са намерени още 116 патрона. Част от оръжията били скъпи автомати.

Оправданието на задържаните било, че са видели на пътя куцащо прасе и извършили санитарен отстрел, за да не зарази други животни.

Впоследствие бившият шеф на ДАНС отрече да има общо с убитото диво прасе. „Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам общо с другата кола, в която е открито животното, нито познавам добре хората в нея. Возил съм се в отделен автомобил“, коментира той пред bTV.

1 Коментар
  1. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.