Тайна сделка между Бойко и Слави минира избори

1 4 310

Тайна сделка между лидерът на хунтата Бойко Борисов и Слави Трифонов минира изборите и опорочава вота на българите, разкри Narod.bg.

Не е тайна, че Дългия е една от патериците на Баце, с които Мутрата успя да излезе от нокдауна, в който беше изпаднал след две поредни загуби – на 4 април и 11 юли.

Именно с безпринципното поведение на „Има такъв народ”, спонсорирана от ковчежника на Бойко Орлин Алексиев, хунтата си взе глътка въздух.

За подобна тайна договорка между Баце и Дългия говори и акад. Георги Марков в интервю за „Минаха години”. Според него връзката, която двамата имат от години, не е скъсана. „Не знаем дали в полунощ не се срещат тайно някъде, нито може някой да ги запише”, призна Марков.

Разговорът тръгва от времето преди 1989 г., когато „си беше еднопартийна диктатура. Но след 1989 година демокрацията ни завари неподготвени. Политическата култура и възпитание на мераклиите за държавни постове и тогава и сега, 32 години по-късно, клонят кум нула.

А за войната на институциите пък да не говорим. Вижте какви са отношенията между бившия министър-председател и настоящият президент. Те имат взаимна непоносимост. Това злепоставя България в чужбина. Излагаме се като държава. Когато интересите на една партия са засегнати, евродепутатите й отиват в Брюксел и оплюват националната кауза”, смята академикът.

Според него в политиката от време на време трябва да има шоу. „Обаче партията на Слави Трифонов иска да превърне политиката в шоу. Това е опасно за държавата. Истината е, че колкото по-дълго си във властта, толкова повече се самозабравяш. Типичен пример за самозабравяне е Борисов”, напомни Георги Марков.

Реклама

„Фактът, че е бил охранител на Живков и Сакскобургготски, означава доверие и качества. А професията пожарникар е много рискована и се цени на Запад. Само, че Борисов много бързо започна да се изживява като човек, вярващ си, че може да управлява България.

Сега пък си въобразява, че ако отново не поеме властта, страната ни ще загине. От Брюксел се правеха досега, че не забелязват безобразията му, но вече си отвориха очите”, чуди се историкът.

Според него са възможни драми и при „Има такъв народ”, защото Тошко Йорданов вече е безполезен за Слави Трифонов. „Предполагам, че Слави ще смени куклите. Ще видим дали ще спечели повече гласове на 14 ноември. Някой май сериозно го заблуждава, че това ще се случи”.

По темата новата партия на бившите министри Георги Марков обясни, че твърденията, че Кирил Петков и Асен Василев са като фойерверките – изстрелват ги в небесните висини, блесват и скоро залязват, са глупости.

„Двамата са отличните в предишното служебно правителство и се справиха много добре. Те са доста перспективни. Не случайно Мая Манолова и Христо Иванов искат коалиция с тях.  Не бих ги оприличил като фойерверки. Тези момчета ще светят дълго на политическия небосклон”, смята ученият.

По думите му Румен Радев има голям шанс да бъде преизбран. „Радев е интелигентен и за разлика от много други български политици обича да чете.

Ако си спомняте в навечерието на предишните президентски избори, тогавашният председател на БАН Стефан Воденичаров покани тримата кандидати – Цецка Цачева, Ивайло Калфин и Румен Радев.

Всеки се представи накратко. Цецка ни занима с ЕС, САЩ и НАТО. Презентацията на Калфин не помня. Но тази на Радев бе впечатляваща. Академик Благовест Сендов каза, че Радев става за президент, понеже е завършил Математическата гимназия В Хасково. Това е в рамките на шегата, разбира се”.

1 Коментар
  1. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.