Сталинка Георгиева – от слугиня на Бойко до шеф на Международния валутен фонд (защо е важна за мафията?)

3 5 886

Последните десетилетия се множат ВИП зоните и недостъпните пространства за простосмъртните, но по един или друг начин истината си пробива път през мъглата и всичко си идва на мястото. Така се случи с прочутата нашенка Кристалина Георгиева, която тези дни бе замесена в грандиозен финансово-политически скандал, научи Narod.bg.

Преди няколко години, когато бившата еврокомисарка на Борисов бе изпълнителен директор на Световната банка, институцията е скалъпила манипулирани рейтинги на Китай, като тази практика по-късно е приложена и спрямо Саудитска, Арабия, Чили и други държави. Със специалното участие на Симеон Дянков. Какво излиза от цялата афера, тиражирана от независимо разследване на Запад, но услужливо прикривана от някои нашенски сериозни медии, пазарувани явно и задкулисно от корпоративно- мафиотския кръг около началника на ГЕРБ, пише в свой коментар Георги Атанасов във в. „Минаха години“ .

Надежда всяка тука оставете

Крайно верме е гражданите и народите да прогледнат и да изхвърлят от употреба фалшивите ценности, препарати, опиати, подправки и подсладители, чрез които Господарите на планетата облъчват телевизионното онлайн стадо до степен на пълно мозъчно затъмнение с перфидната цинична и садистична цел да изтръгнат все още налична тук-там втора мисловна система и да превърнат човечеството в аморфна биомаса. Впрочем грандиозната конспирация Ковид е шедьовърът световната диктатура на богопомазаните, тръгнали към окончателно решение за преформатиране на социума чрез разчистване на лошия човешки материал с паралелно до ограбване на средната класа и низините.

Без излишни увъртания повечето от така наречените международни институции, финансирани от анонимни данакоплатци, работят не за благото на обществото, а за интересите на САЩ и националния капитал, чиято Мека се намира на Уолстрийт в Ню Йорк. Не от вчера е известно, че където стъпи например Международния валутен фонд, ръководен в момента от незаменимата Кристалина, трева не никне. Нещо повече – оздравителните пакети на комисарите ала «Ран-ът» по правило включват орязване на социалните програми, утежняване на условията за пенсиониране, ограничаване достъпа до медицинска помощ, увеличаване на данъците и естествено до пълна приватизация и скок в цените.

Примерите не са един и два. Пресният скандал извади на бял свят плаващия рейтинг на Световната банка за Чили. Според това кой управлява в Сантяго, разбирай наследниците на Пиночет, са по-удобни за глобалната олигархия в сравнение с тези на Салвадор Алиенде. Така както средновековният феодално-ислямистки режим в Саудитска Арабия е на почит във Вашингтон, независимо от помпозните лицемерни литургии по повод 20-годишнината на атентатите от 11 септември 2001, извършени според официалната версия от саудитския клон на «Ал Кайда». По тази причина Риад е специален клиент на Световната банка и на МВФ, чиито централи са една срещу друга, недалеч от Белия дом във Вашингтон.

Както се знае парите не миришат на кръв

При това положение рейтингът по формулата на Симеон Дянков следва конюнктурата и няма къде да мърда без значение от алабализмите за ценности и човешки права, за които очевидно жестокото убийство на саудитския журналист Хашоги, правата на жените, плурализмът, парламентаризмът, опозицията и още други дреболии нямат никакво значение. За разлика от истерията около Навални, Тихановска и Лукашенко. Няма как – стандартът винаги е двоен и даже петорен, а международните институции се кланят на еднополюсния член първи за ръководната роля на последната империя, напуснала неотдавна позорно Афганистан, след поредната хуманитарна агресия с цената на стотици хиляди жертви.

Верига от марионетки

Реклама

В тази верига от марионетки Световната банка и МВФ не са сами. В строя се нареждат още НАТО, Европейския съюз, Световната здравна организация, Международния съд и дори МОК, Комитетът за нобелови награди. А за да се поддържа статуквото на американския ред, са необходими такива като Кристалина — скъпата, позлатена слугиня.

Как и се струва – дали е случайна неправдоподобната международна кариера на преподавателката от Икономически институт в София, с профил на министърка от харема на Бойко Борисов? Скандалът със Световната банка показва защо преуспялата сънародничка е толкова важна за олигархията. Кристалина Георгиева, идеална манекенка на системата, образована, обиграна, излъчваща дискретност и класа, а в същото време винаги готова да обслужи интересите на началниците. Не на последно място за главоломната кариера на Георгиева и в Брюксел, и във Вашингтон, допринесе и нейния произход от малка Балканска «лява» държава. А това си е сериозен бонус. Според имитацията «Мулти-култи». Именно тази прозрачна демагогия на олигархията е в основата на селекцията за ръководните позиции в ООН, Световната банка, МВФ, СЗО и така нататък.

Макрон – сладък бонбон за Белия дом

Френският президент сега е под прицел, след като се опита да се обиди на «големия брат» отвъд Атлантика заради това, че Вашингтон в последния миг измъкна от устата на Париж договор за 40 милиарда долара за доставка на ядрени подводници на Австралия. Съпругът на «мама Бриджит» е симпатяга, но няма шанс дори да имитира великия държавник и патриот на своята Родина генерал Шарл дьо Гол, който през 60-те години извади временно Франция от военната

Изпратихте организация на НАТО, като реакция срещу дерибейство, безпардонното поведение на САЩ.

Днес обаче Макрон не е нищо повече от сладък бонбон за Белия дом, който буквално се подигра с Париж, когато зад гърба на Елисейския дворец сключи англо-саксонски пакт с Великобритания Австралия за действия в зоната на Индийския и Тихия океан, където Франция от столетия има специални интереси, колони и отвъдморски територии.

И за да затворим кръга, именно такива като нашата Кристалина, са комисарите и гарантите на монополния американски консенсус, наложен върху безпомощната зомбирана и карантинирана планета.

Автор: Георги Атанасов

Източник: вестник „Минаха години“

3 Коментара
  1. !!! казва

    Много точно!

  2. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.