Смяна на караула: САЩ ринат изхабените, ГЕРБ е „чао”

1 13 175

Както и да живее човек, рано или късно се жени и се пенсионира, а после умира. Естествено, има изключения, но без последното!

Тази сентенция може да бъде продължена с горчивия послеслов, че никога не е късно да станеш за резил. Точно като Кри(Сталина) Георгиева, чиято умопомрачителна кариера в Брюксел и в наднационалните финансови „масонски ложи“ във Вашингтон вече е зачеркната с дебелия флумастер. Най-малко в морален аспект.

Оттук нататък нашенската „желязна лейди“, завършила политикономия във ВИИ „Карл Маркс“ към края на Виетнамската война, ще може спокойно да си харчи милионите като глобален чиновник в оставка. Ако не веднага, то в близко бъдеще.

Дори да е посочена като грешница за едно или за друго покрай оборота на големите, анонимни пари, тя ще се размине с лека уплаха, тъй като господарите на света нямат полза от скандали и светлина върху мръсната Истина за тяхната престъпна Власт…

Матрицата поощрява, употребява и подменя

Защо тръгнах от Вашингтон към Витоша със споменаването на Кристалина Георгиева? Ами, защото тази супердама, обслужваща глобалната Олигархия не от вчера или онзи ден, е пример за циничната и безпощадна селекция, провеждана от неолибералните комисари на официалната и задкулисната държава оттатък Атлантика.

Всъщност, има ли смисъл да се чудим и маем как и защо, след като централите на оглавяваните от Кристалина Световна банка и Международния валутен фонд се намират една срещу друга недалеч от Белия дом? Тези бастиони на глобалния Капитал са разположени именно там, а не другаде, за да бъдат под ръка по всяко време на Началниците от „най-голямата демокрация“.

Просто и ясно – и Световната банка, и МВФ, и НАТО, и ЕС, и ООН, и Международният съд в Хага, и дориМОК не са нищо друго освен инструменти за осъществяване на сакралното господство на „Американския модел“, наложен като безалтернативна, глобална Матрица след финала на СССР и Източния блок преди три десетилетия.

А в процеса на тази технология за контрол и управление на Планетата „Биг Брадър“ циклично подменя персонала. Най-напред го поощрява по класическата финикийска технология, после го употребява, за да го изхвърли на боклука за сметка на следващата партида мераклии за власт и пари.

В момента сме свидетели точно на тази ротация на подизпълнителите. Новите господари в Белия дом от администрацията на символичния, фражилен президент Байдън и Задкулисната държава методично разчистват изхабените сат(елити) като Бойко Борисов. И така до самата фрау Ангела Меркел!

А такива като другарката-мадам Кристалина си отиват поради тарикатлъка си да играят в няколко отбора едновременно. Хем като обслужват Китайската комунистическа партия, хем като се кланят пред шериата в Персийския залив, хем като прокарват двоен стандарт между левия и десния президент на Чили.

Също като аферистите от ЕС, изливащи вагони пари върху корумпирания режим на Бойко Борисов и неговата клиентела, защото уж Той бил техният човек в София?! Вероятно, защото „кохезията“ предполага връщане на комисионно ресто с много цифри обратно по веригата към Брюксел?! А това Началникът го може като някогашен „лейтенант“ от сивия сектор…

Така или иначе, Бойко и Кристалина си отиват. Богати, недосегаеми и неподсъдни, манекени на „Американския консенсус“. А техните едноклетъчни почитатели, очакващи Армагедона на еврото и „зелената енергия“, трябва да се примирят, че и двамата никога повече няма да помиришат „праймтайм“.

Освен в продажните медии, които и досега ни занимават със Стефан Софиянски, Филип Димитров и Надежда Михайлова. Борисов и Георгиева вече са употребени, възмездени и излишни на „Големия брат“, редактиращ своя контингент след ротацията в Белия дом, водеща до логичната смята на караула по всички континенти. Ето както неусетно стигнахме до темата на деня у нас с Кирил Петков и Асен Василев.

Сюжет по ноти с герои от буквара

Веднага пояснявам, че съвсем искрено симпатизирам на двамата протагонисти от Харвард, които предлагат своята идея за една по-добра България.

Най-малкото, защото тези момчета, почти връстници на моя син, са пренебрегнали за известно време огромните си заплати и бонуси като елитни мениджъри оттатък Атлантика, за да нагазят в родното блато. Дали ще успеят или не е въпрос на бъдеще, но като начало ми се иска да вярвам на искрените им намерения.

Все пак някой трябва да поведе племето към изход от тунела. Независимо от ослепяващата светлина на насрещните влакове и подозренията ала Андрешко за инвестиция в CV по примера на Калфин, Кристалина, Дянков, Митов, Младенов, Михайлова, Бъчварова и т.н. 

От друг ракурс изглежда, че в момента се разиграва сюжет по ноти с герои от буквара на американската планетарна хегемония. И как иначе, след като и Петков, и Василев са образцови отличници на Матрицата. И то от „Бръшлянената лига“, включваща най-елитните университети в САЩ.

Реклама

Тоест, идва „либерално-демократичният“ президент Байдън вместо национално-егоцентричният хейтър Тръмп и рокадата в Белия дом предполага подмяна на антуража и пейзажа.

И логично се търси контрапункт на изхабения от корупционни скандали и енергиен опортюнизъм покрай „Южен поток“ и „Белене“ Бойко Борисов. Още повече нелицеприятен, като произход и аура за сметка на излъсканите, чистофайни и омайни „юпита“. Дано се окажат по-различни от ония от яхтата в пристанището на Монако…

Формулата се разкрасява, за да остава все тая

Ето къде е зарито кучето, както казват руснаците. „Биг Брадър“ очевидно е търсил и намерил ново поколение верноподаници в лицето на Кирил Петков, Асен Василев и онези чевръсти „реформатори“, които неизбежно ще изскочат от нищото.

Всъщност, формулата се разкрасява, за да остава все тая. Тоест, курсът е директно евро-атлантически, сверяван всеки ден и час с Вашингтон, но на мостика вместо Пожарникар, слон в аптека, стъпват фините технократи, спазващи био-диета и пърпорещи с тротинетки, вместо разположили се в джипка.

Още веднъж – дано е за добро, и дано най-сетне извадят на бял свят истината за епохата на Борисов, защото нацията има потребност от катарзис, пробуждане и просветление. За да продължим към светлината в дъното на тунела…

Заявката на Кирил Петков и Асен Василев е продължение на американския проект „Румен Радев“. Тук е моментът да си посипят главата с пепел всички онези първосигнални талибани, които цяла петилетка дрънкат за конспирацията „Решетников“ и други подобни алабализми.

Животът доказа, че настоящият президент е стопроцентов проводник на американския гео-политически интерес на Балканите и в Източна Европа. Дори на старта на промоцията да са съществували някакви знаци, символи и допирателни към НРБ, БНА и Варшавския договор, то практиката на „льотчика“ напълно ги изтри.

Достатъчно е да сложим на масата хиперактивността на държавния ни глава по темата „Триеморие“ и нелепото включване на служебния му външен министър към анти-руския хор по повод Крим и Донбас неотдавна на един сателитен форум в Украйна.

Събирането на две и две дава ясна представа за това, че проектът ПП („Продължаваме промяната“) е реализация на последната засега визия на Вашингтон за една по-елегантна, но все така зависима Европа, освободена от персонажи от породата на Бойко Борисов, фамилия Льо Пен, Берлускони и Виктор Орбан.

Унгарският премиер обаче е много по-труден за прегръщане от нашенския „Любимец 13“, така че за смяна на караула в Будапеща ще е необходима цветна революция, финансирана с пълна газ от Сорос и Ко…

Двете момчета от ПППП обаче идеално пасват на новия курс на Вашингтон за проамериканска, неолиберална, глобална, екологична, политкоректна профилактика на Системата. Естествено, ако може да се вярва на съмнителния „истаблишмънт“, който допусна най-голямото унижение за САЩ след поражението във Виетнам – дезертьорството от Афганистан…

Майка Македония жално ще плаче?

За да бъдем наясно с читателите – няма да гласувам за Петков и Василев, тъй като не съм от онези нашенци, които вярват в аванс на „месии“ ала „царя“, Бойко или Слави, но не бих отказал подкрепа като гражданин за евентуални техни животоспасяващи и санкциониращи действия след чумата „ГЕРБ“. Това да свършат, шапка ще им сваля и ще агитирам другите в тяхна полза.

Защо обаче ми се струва, че Майка Македония жално ще плаче? Впрочем, това май ще се случи и с Кирчо и Асен, и без тях? Не е необходимо да се чете между редовете, за да се разбере, че Началниците от двете страни на Атлантика яко натискат жълтите павета по казуса „Скопие“. Тоест, Вашингтон и Брюксел скърцат със зъби заради националния консенсус в София по темата за българската етно-културна, историческа и лингвистична ДНК на Вардарския край.

Впрочем, няма защо да бъдем лоши и да вменяваме в аванс грехове на Петков и Василев, които те не са извършили. Реалността е такава, че веднага след изборите за парламент и президент през ноември Началниците от двете страни на Атлантика ще атакуват чрез всичките си лостове и механизми за допускане на Скопие в ЕС.

Въпросът е във формулировката за успокоение на българската национална психо-митология. Дано двамата кандидати за промяна и просперитет не ни поднесат още от втръсналата манджа с „ценности“ ала Кри(Сталина)…

В крайна сметка, ако „Северна Македония“ е Рубиконът, по-добре без нея. И без това Каузата отдавна е пердута…

Георги Атанасов, специално за „Уикенд”, заглавието е на Narod.bg

1 Коментар
  1. майната казва

    Сега да роним сълзи за Путинова Русия ? Плащаме и всичко двойно, а понякога директно и подаряваме ? Така, за да си има ! Досегашните правителства бяха про руски и нищо добро не видяхме ! Сега ? Ами ще видим, толкоз руски жабета изядохме, че повече няма накъде ? Или плачем за губернията? Ами идете и живейте там, забрани няма !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.