ОТЛИЧНИК: Румен Спецов отказал подкуп от 1 млн. лв., за да спре данъчни проверки на петролен бос

0 12 982

Могъщ бизнесмен с разнородна бизнес дейност, включително хазарт и внос на акцизни стоки, стои зад заплахите срещу шефът на НАП Румен Спецов, потвърди публикация на Narod.bg седмичникът „Уикенд“.

Преди дни бившият служебен министър на финансите Асен Василев обяви в телевизионно интервю, че протежето му Спецов е получил заплаха за живота на съпругата и детето му.

Василев, а по-късно и съмишленикът му Кирил Петков, отказаха да разкрият името на човека, дръзнал да „страхува” бирник №1 на държавата, но уточниха, че зад заплахите се крие баровец, чиито бизнес и фирми досега никога не са били обект на задълбочена данъчна ревизия.

„Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. И двете неща са се случвали на Спецов“, твърди Асен Василев.

Вътрешният министър Бойко Рашков обаче влезе в противоречие с доскорошните си колеги от служебното правителство Василев и Петков, обявявайки, че в МВР нямало данни, че семейството на Румен Спецов е заплашвано.

Реклама

Накрая се оказа, че охраната на данъчния началник е поета от агенти на ДАНС и че за заплахите срещу него са сезирани международни институции и американското посолство.

Източник на „Уикенд“ от службите за сигурност също потвърди, че Румен Спецов е бил заплашван, след като преди това отказал огромен подкуп от 1 милион лева, за да спре ревизорите, изпратени да разследват финансовите дела на мастития баровец.

Според думите му, в началото на месец юни данъчен №1 е получил оферта за подкуп от една „милка”, дошла чрез посредник, свързан с човек от президентската администрация. Седмици, след като емисарят получил отказ, последвали и заплахите.

Според непотвърдена официално информация, съпругата на Румен Спецов е намерила в пощенската си кутия снимка на убития през декември 2017 г. данъчен инспектор Иво Стаменов, а на гърба на снимката имало фотография на Спецов, задраскана с черен хикс.

Самият Румен Спецов също получил намеци от свои загрижени познати, че е нагазил сериозно лука и че може да се случи нещо непоправимо с него и семейството му.

„Заплахите към шефа на НАП и семейството му чрез използването на снимката на убития Иво Стаменов не е случайно. Спецов и Стаменов бяха колеги и приятели, а настоящият шеф на приходната агенция дори бе на погребението му“, разкрива пред „Уикенд“ служител от Националната агенция по приходите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.