„Няма такива мутри”: Депутат на Слави прави ток със сестрата на Васил и Жоро Илиеви

0 8 547

Мариана, сестрата на покойните босове на ВИС Васил и Георги Илиеви, започва мощен пробив в енергетиката с депутат на Слави Трифонов, научи Narod.bg

За свои бизнес партньор наследничката на мафиотите роднината на страховитите подземни босове е избрала народният избраник от партия „Има такъв народ” Георги Чепишев, показа проверка на „Уикенд”.

Плановете им са да изградят две огромни фотоволтаични централи в кюстендилските села Николичевци и Багренци.

Сестрата на босовете на ВИС върти бизнес с депутата на Слави

Реклама

Там Илиева притежава два парцела от 59 и 80 декара, върху които ще се разположат съоръженията. Подобни огромни площи предполагат поставяне на десетки хиляди слънчеви панели. Инвестицията за закупуването и свързването им с далекопроводите на НЕК може да надмине 10 млн. евро, обясняват експерти.

Макар и огромна на пръв поглед, сумата е разумно вложена. Заради екополитиката на ЕС токът от слънчеви и вятърни централи се изкупува от НЕК и ЕРП-тата на преференциални цени. Те са доста по-високи от пазарните, което от своя страна гарантира бързо изплащане на вложените пари.

Милионите евро за строителство на централите едва ли ще са проблем за Мариана Илиева. След смъртта на братята си Васил и Георги, тя е един от преките наследници на огромното богатство на ВИС.

По най-скромни изчисления мафиотските босове са натрупали от силово застраховане, рекет и наркотрафик поне 300-400 млн. лева.

След разстрела на Георги Илиев – Главния контрол върху бизнеса на групировката пое вдовицата му Мая. През 2016 г. тя започна подялба с останалите наследници. В случая това са сестрата на братята Мариана и дъщерята на Васил Илиев – Ивона. Твърди се, по тайни сметки в чужбина на Мариана и Ивона са преведени полагащите се огромни суми.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.