Новият шеф на „Пирогов“ каза защо е уволнен Асен Балтов и призова: Да покаже цялата заповед!

1 8 277

Нови данни за уволнението на Асен Балтов изнесе новият директор на най-голямата болница в България – „Пирогов“, видя Narod.bg.

„Проф. Асен Балтов не е уволнен заради лекарска грешка, а за неспазване на Трудовия кодекс и етичните норми на болничното заведение. Уволнението му няма политически елемент. Никой не ми се е обаждал, не е имало натиск. Нека Асен Балтов да покаже цялата заповед за уволнението си“, каза в интервю за bTV изпълняващият длъжността директор на УМБАЛСМ “Пирогов”  проф. Иван Поромански. 

“Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански.

Той бе категоричен – заповедта за уволнението на Балтов била на база на преназначаване за началник на операционния блок, което бившият директор на лечебното заведение е подписал сам за себе си. 

Реклама

“Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, уточни Поромански.

Поромански потвърди и писмото на проф. Асен Балтов до ДАНС, с което бившият директор е поискал разследване на свои колеги, организирали протести. Не е ясно обаче дали от службата са предприели действия.

Narod.bg припомня, че точно в разгара на най-голямата коронакриза Балтов отиде заедно с Баце и тогавашния здравен министър Костадин Ангелов да се подрусат в джипката и да погледат магистрали.

Коце Ботокса и Асен Балтов невнятни се друсаха в джипката на Баце

1 Коментар
  1. Муфтаджийски казва

    Месокомбината в Силистра винаги търси транжьори на свинско месо! Така че Балтов ВЕДНАГА може да бъде назначен на съответстващата длъжност! Яко да им дупето на прасетата!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.