Сбогом, ГЕРБ! Евродепутати питат за снимките от спалнята на Бойко (Софи инт’Велд е ясна: Ситуацията е твърде сериозна)

2 5 555

Нокаутиращ удар в сурата на ГЕРБ! Евродепутати най-сетне се сетиха да попита за снимките от спалнята на Бойко Борисов, на които се виждат няколко стотин хиляди евро в пачки по 500, златни кюлчета и пистолет!

„В медиите се появиха конкретни снимки и бяхме изненадани, че няма последващи действия. Става въпрос за известните снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов“. Това заяви по време на посещението си в България ръководителката на групата от Комисията по граждански свободи в Европейския парламент Софи инт’Велд (Нидерландия).

Тя допълни, че главният прокурор Иван Гешев отговорил, че не знае къде се намира случаят в процеса на производството. Този отговори на обвинител номер 1 у нас изненадал представителите на  Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. 

Реклама

Това прави ситуацията твърде сериозна, коментира от своя страна Софи Инт’Велд. 

„На хартия всичко изглежда добре, но ЕК извършваше повърхностно своите проверки и затова от ЕП я призовахме да ги засили“, коментира ръководителката на групата по време на брифинг в Дома на Европа днес. 

Делегацията включваше представители на всички политически групи. В София те се срещнаха с президента Румен Радев, главния прокурор Иван Гешев, министри, журналисти, неправителствени организации и с омбудсмана. 

2 Коментара
  1. Хико казва

    Съд .
    Мамалигари крадливи

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.