Депутатка разказа: „Президентът” Томислав Дончев плющи кюфтета в парламента, прережда всички

1 16 234

Любопитна история от битието на гербопитеците разказа бившият вече депутат Елисавета Белобрадова във фейсбук, видя Narod.bg.

Тя разкрива детайли от едно от най-обсъжданите места в сградата на парламента – депутатския стол, където пада голямото плюскане на евтини кюфтета и как „президентът” на ГЕРБ Томислав Дончев прережда всички, за да се докопа до заветната порция.

„Завършила съм френската гимназия и винаги съм си мислила, че най-досадното нещо, което съм чувала в живота си и то в продължение на години, е “Как си с устния френски?”

Докато не влязох в парламента и не започнах да чувам отвсякъде шеги за депутатските кюфтета. “Наяде ли се с кюфтета?”

Толкова много шеги за депутатски кюфтета не съм и сънувала, че са възможни да се кажат, напишат, повторят и потретят“, започва историята си тя.

Реклама

По думите ѝ за краткия си мандат тя е видяла кюфтета в стола не повече от два пъти. „Кюфтето в Парламента е лошо качество, много по-лошо от кюфте на селски събор и струва осемдесет и една стотинки“, пише тя и допълва: „Аз кюфтета не съм яла. Яла съм зеленчукова супа, диня и телешко варено. Не се оплаквам. Просто споделям с надеждата да се спре това с кюфтетата.“

Тук идва и най-интересната част от историята: „В стола е потискащо и подземно, но там получих един житейски урок. Нормално е да получиш житейски урок в стол под земята. Човек рядко получава житейски уроци на Малдивите или в “Жорж V”.

Взимам си аз таблата и се подреждам след няколко човека на опашка. Примерно съм пета подред. Зад мен се подреждат Томислав Дончев и Младен Маринов и те с табли.

От другата страна на щанда една от жените ги забелязва и казва “Ах, господин Дончев, заповядайте на другата каса”.

Те заповядват, благодарят и господин Дончев искрено пита “Е, ние не прередихме ли останалите?”

Жената зад щанда хвърля хладен поглед към останалите (това сме ние) и с нежност в гласа казва “Имаме право на специално отношение към най-важните си клиенти.”

В дискусията се включва и евродепутатът от коалицията Радан Кънев, който пише: „Потискащо е меко казано. За две години половина влязох веднъж доброволно – за да пробвам кюфтетата, които са наистина кошмарно качество, и да ги подаряваха, пак не бих ги ял. И веднъж, защото трябваше спешно да говоря с колега, който вече беше седнал. Но втория път пих фанта.“

1 Коментар
  1. Кака Милка, професионлен любител френолог. казва

    Без да е свързано със статията. Само се сетих нещо много важно.Ако искате да разберете един човек какъв е , просто се вгледайте по-внимателно в лицето му.Само му вижте физиономията. Никой не може да скрие истинската си същност. Лицето казва всичко за характера на човека.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.