В ГЕРБ са на ръба: Шофьорът на Мето Илиенски зове към бунт срещу правителството (вижте призива на Младен Маринов, мирише на измяна)

1 5 263

Тежка ситуация в ГЕРБ, нещата излизат извън контрол поради очертаващия се крах на президентския вот, който ще сложи край на кариерата на пожертвалия се и ще разклати неудържимо трона на Бойко Борисов, издаде източник на Narod.bg.

Назначеният от Баце за вътрешен министър шофьор на сенчестия бос Мето Илиенски – Младен Маринов, директно призова гербопитеците да не спазват законите в републиката, разкри Narod.bg. Проваленият МВР шеф отправи остро предупреждение към служебното правителство преди избори за парламент и президент на 14 ноември, изнервен от позорния разгром, който чака техния кандидат.

Дали пък в случая не можем да говорим за държавна измяна, да кажат юристите. Според чл. 95 от НК, обаче, „Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.”

Ето какво написа Младен Маринов във фейсбук и преценете дали не трябва да бъде подведен под отговорност за измяна:

Във връзка с новите заплахи, отправени от лицето, назначено за служебен министър на вътрешните работи,

ПРИЗОВАВАМ

десетките хиляди кметове, общински съветници и ръководители, членове и симпатизанти на ГЕРБ

ДА НЕ СЕ ПОДДАВАТ НА ПОДГОТВЕНИТЕ ПРОВОКАЦИИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПОЛИТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО НА МВР.

ДА НЕ ПОДПИСВАТ ЛЕТЯЩИ ХАРТИЙКИ БЕЗ НИКАКВА ЮРИДИЧЕСКА СТОЙНОСТ!

Да се отзовават на т. нар. „покани“ за посещения на районните полицейски управления

САМО И ЕДИНСТВЕНО, СЛЕД КАТО ИМ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ ЯСНИ И КАТЕГОРИЧНИ ЗАКОНОВИ ОСНОВАНИЯ за това.

Както и след като им бъдат посочени съответните „закононарушения“, които, уж, са извършили.

В работата като професионален и след това – политически ръководител на МВР, винаги съм се ръководел единствено и само от върховенството на закона.

Реклама

Никога и по никакъв повод не съм допускал полицейско преследване на български граждани заради техните политически убеждения или партийна принадлежност. Защото според чл. 11, ал. 3 на Българската конституция именно „партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите”.

Никога не съм издавал присъди на политически партии от ефира на националните обществени медии.

Никога не съм обявявал, 51 дни преди провеждането на избори, че точно определени партии „са започнали да подготвят купуването на гласове още отсега“.

Къде са доказателствата за тази престъпна дейност?

Къде са разбитите и задържани ОПГ-та за купуване на гласове?

Къде и колко са конфискуваните финансови средства?

Къде и колко са съдебните дела?

Единствените доказателства са поръчаните от служебното политическо ръководство на МВР предупредителни протоколи. Над 10 200 на брой по време на предишната кампания.

А в тях няма никакви доказателства. Кръгла нула. Летящи хартийки! Но пък самите те са доказателство за полицейския произвол и мракобесието на служебното политическо ръководство на МВР, което си позволи да гази конституцията и да преследва десетки хиляди хора заради политическите им убеждения и партийна принадлежност.

Поради тази причина по време на кратката и злополучна история на 46-то Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска разследване и анкетна комисия за полицейските репресии преди изборите на 11 юли. Бъдете сигурни, че ще внесем същото искане и в следващия парламент.

Няма да оставим без разследване и последствия нито един случай на полицейска репресия срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Или на която и да е друга българска партия. Всички замесени лица (дори и на най-високо политическо ниво), издавали незаконни заповеди и противоконституционни разпореждания, ще понесат своята отговорност.

Законността в МВР трябва и ще бъде възстановена!

Ще го направим!

Продължаваме напред! (до затвора, б.ред.)

1 Коментар
  1. Реро казва

    Мърша Долна с квадратна глава

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.