Точно попадение на Narod.bg: Патерица на Бойко и Орлин Алексиев стана общинар №1 в София, кой е Георги Георгиев?

1 3 011

Поредно точно попадение на Narod.bg – патерица на Бойко Борисов и на спонсора на Слави Трифонов – Орлин Алексиев, е новият общинар №1 в София.

Досегашният шеф на комисията по бюджет и финанси в Столичния общински съвет Георги Георгиев есмени на поста друг гербопитек – Елен Герджиков.

Няма и две години, откакто бе избран за общински съветник от ГЕРБ, Георгиев вече е начело на местната в власт в най-големия град у нас.

Юристът е главен асистент по търговско право в СУ Св. Климент Охридски, където е защитил и докторска дисертация в тази дисциплина. Има магистратура от престижния Кингс Колидж в Лондон. Управляващ съдружник е в кантората Георгиев и Колев.

Реклама

Гербаджията е един от най-заможните общински съветници в София – притежава с над 780 хил. лв. в дружествени дялове в адвокатска кантора и 3 фирми, както и банкови влогове, хонорари и разполагаеми средства.

Адвокатът е декларирал и кредити в размер над 358 хил. лв., както и апартамент, купен заедно със съпругата му. Колата му е джип „Инфинити” ФХ 30 Д, купен за 69 600 лв. през 2014 лв.

До гласуването се стигна, след като досегашният председател на СОС Елен Герджиков подаде оставка, без да предупреди или да обясни на когото и да било „личните си причини”. После се оказа, че Бойко Борисов недопустимо се меси в работата на СОС, тъй като сам поискал верният му гербаджия да се оттегли от поста.

Поне от 6 месеца Елен Герджиков не се ползвал с доверие от групата на герпобитеците и рядко ходел на работа.

В същото време в стратегически важни общински дружества се провеждат конкурси за нови управители, столичният транспорт е пред фалит, тежко е положението и на столичната Топлофикация на старта на отоплителния сезон, за което основна вина има управляващото мнозинство на ГЕРБ и платените патриоти.

1 Коментар
  1. […] Точно попадение на Narod.bg: Патерица на Бойко и Орлин Алек… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.