Токът е скъп? Гербаджията Валентин Николов набутал любовницата си в БЕХ, „калинката” папка 3000 лв. заплата

3 12 948

Ако още не сте наясно защо токът в България гони рекордни цени, ето ви една причина – енергетиката у нас се управлява от гербави калинки, които не разбират нищо, но лапат заплати и се присмиват на народа. Пореден пример ни даде бившият депутат от ГЕРБ и шеф на БЕХ Валентин Николов, който най-нагло назначил любовницата си на висок пост като юрисконсулт в енергийния холдинг със заплата 3000 лева.

Според публикация на сайта lupa.bg гербопитекът е набутал няколко верни калинки от партия ГЕРБ в държавното дружество с едни от най-високите заплати, въпреки че нямат нито образованието, нито опита за високите постове.

Най-фрапиращ бил случаят с назначението на някогашната секретарка на Вальо Николов от НС – Лина Махди, отговаряща тогава за служебната поща [email protected], уточняват източниците ни.

„Представена е като доверен човек на Валентин Николов. Тя е толкова близка до него, че дори се полза със статут на член на Съвета на директорите в БЕХ, въпреки че не се намира на тази позиция.

Източник на Narod.bg обаче уточни, че двамата са интимни партньори от години и това не е тайна за никого нито в ГЕРБ, нито в Българския енергиен холдинг.

Реклама

„Махди присъства на всички срещи, в които изпълнителният директор има участие – включително срещите на Съвета на директорите на БЕХ, регулярни срещи с ръководствата на дружествата от групата на БЕХ и всички останали разговори, касаещи дейността на холдинга, основно с поверителен характер поради естеството и спецификата на управлението на сектора“, добавят запознатите.

Към момента на нейното назначаване в БЕХ тя е с незавършено юридическо образование. Въпреки това за нея е намерена подходяща позиция – юрисконсулт.

Аргументите за разписания й договор и длъжностна характеристика са, че се е занимавала с юридическа материя по време на работата си в енергийната комисия.

Месец след старта на шеметната й кариера в холдинга, тя завършва образованието си и представя диплома. И веднага е преназначена – като старши юрисконсулт. Разбира се, срещу тлъста заплата от над 3000 лева.

В сградата на дружеството на софийската ул. „Веслец” 16 Лина демонстративно наричала директора по малко име и често прекарвал работния ден в неговия кабинет.

От благодарност за радостите, които му носи, влюбеният гербопитек ѝ предоставил чисто нова служебна кола, докато дори официалните му заместници не ползвали такава екстра.

3 Коментара
  1. Иванов казва

    Истинските медии не се занимават с кокошкарски истории, колко пари вземал този или онзи си е дим за наивници. Трябва да се излагат аналитично истинските фактори за цените. Нашите политически престъпници затвориха ядрените блокове, след като бяха модернизирани, след това ПРОДАДОХА и ТЕЦ-ове на американски ИНВЕСТИТОРИ, от които купуваме тока на тройни цени. ПРОДАДОХА (приватизираха) цялата електропреносна мража, след това въведоха и борсите. Изхарчихме милиарди за БЕЛЕНЕ, но оборудването и ръждясва на склад и все още не ни разрешават да я направим. Сега ще трябва да затворим и въглищните централи и сме готови да опразним съвсем територията. Ние сме най- мъдрата нация не само в Европа, в света, най-послушните, най-най….Ма една калинка поличавала 3 бонки, смях в залата.

  2. Иванов казва

    Нашето общество е в абсолютен необратим КОЛАПС. Понеже няма контрол за нищо в коя да е област и най-вече там от където се краде най-мащабно стигаме до парадокси като тоя с цената на тока. Чак сега се сетили да направят проверка, че и от ДАНС. „ДАНС и МВР влязоха в КЕВР, в БЕХ и в Българската енергийна борса. Изземват се документи“ 23.09.2021 Наказани няма да има , да му мисли овчия народ, грабят го така, както и турчин не го е грабил.

  3. Чеха казва

    Докато ни управляват национални Предатели, Калинки и Калинчовци, като търговеца на сергия от Габрово Валентин Николов, и останалите Лъжци и Крадци, така ще бъде – НЯМА И ДЪРЖАВА И НАРОД ДА ОСТАНЕ!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.