Ало, Гешев!: Кметът на Доспат от ГЕРБ се „откупува” пред Сотир Цацаров след далавера за 1 млн. лв. (РАЗСЛЕДВАНЕ)

2 7 701

На вниманието на главния прокурор Иван Гешев! Кметът на Доспат Елин Радев от ГЕРБ, уличен в десетки далавери по време на двата си злощастни мандата и вече клиент на КПКОНПИ, е търсил контакти с шефа на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров, за да „оправи”.

Новината разкри пред Temi.bg източник от общината в родопския град.

Само преди 2 дни там нахлуха служители на Цацаров заради компрометирана обществена поръчка за над 1 млн. лева в полза на фирма „Агрохолд” на Валентин Златев.

По отдавна разработената крадлива схема обществената поръчка се дава на „наш човек” срещу съответната комисионна, която варира, но често минава 50% от стойността.

Реклама

Това е посредникът в „сделката“ между крадливия Елин Радев и шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров

За да се справи със скандала, който идва току преди изборите 2 в1 на 14 ноември, гербопитекът Елин Радев звънял на своя колега – кмета на пловдивската община „Марица“ и зам.-председател на ПП Обединени земеделци Димитър Иванов, да го свърже дискретно със Сотир Цацаров и да „решат проблема”, обясни информаторът.

Шефът на КПКОНПИ и бивш главен прокурор е от Пловдив, от години юристът е семеен приятел с управника на „Марица” Димитър Иванов.

Не е ясно дали Цацаров въобще знае за готвената схема, но е замислена схема Елин Радев да се измъкне и този път сух от грандиозната далавера – това е факт, призна нашият общински източник.

Ако след проверката на КПКОНПИ в Доспат не последва нищо, ще стане очевадно, че срещу „нещо сухо” кметът-мафиот е успял да пробие и Цацаров е „оправил” поредната му грандиозна кражба.

2 Коментара
  1. Поглед под повърхността казва

    Статия, с доста художествен сюжет. По-скоро Радев е предизвикал проверката, за натиск срещу бившия кмет Пържанов и брат му.

  2. Истината казва

    Да,бе,милият кмет пак е невинен…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.