Разкритие в Narod.bg: Петролен бос, разследван за опит да отрови Ваньо Танов, стои зад заплахата срещу Румен Спецов?

0 6 481

Петролен бос, който преди години е бил разследван за опит да отрови бившия шеф на Агенция „Митници” Ваньо Танов, е авторът на смъртната заплаха срещу шефа на НАП Румен Спецов, твърди пред Narod.bg източник от спецслужбите.

След като поставеният от служебния кабинет началник на Националната агенция за приходите успя само за 4 месеца да събере над 2 милиарда лева повече в хазната, очаквано дойдоха и заплахите от олигарсите около Бойко, свикнали да правят милиони на гърба на народа.

Засега информацията е, че петролен бос, много близък до Буци, заплашил с убийство както Румен Спецов, така и неговата съпруга и децата му. За зловещата закана призна вече бившият финансов министър Асен Василев, под чиято шапка беше НАП. Заради мафиотското обещание на Спецов е била осигурена денонощна охрана.

За олигарха с престъпни наклонности се знае, че преди години е бил в ожесточен конфликт заради контрабандата си с Ваньо Танов, който първо бе шеф на ГДБОП, а после пое най-големия вносител на пари към бюджета – Агенция „Митници”.

Реклама

Заради спънките в криминалния бизнес тарикатът от обкръжението на Тиквата решил да отрови топ ченгето. Намеренията му, обаче, били разкрити и се наложило лично Баце да помирява своя служител с придворния си олигарх.

Румен Спецов събра гнева на мафиотите в петролния бранш, след като разпореди данъчни проверки на всички акцизни складове за съхранение на горива със заканата, че нито литър няма да убегне на данъчните.

Интересното е, че досега олигархът на ГЕРБ никога не е бил проверяван заради чадъра над престъпния му бизнес, който пълни и чекмеджето на Борисов.

Че става дума за един и същ човек задочно потвърди Асен Василев с разкритието, че до момента авторът на заплахата никога не е бил „клиент” на НАП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.