Войната започна! Бойко прати КПКОНПИ срещу Валентин Златев (вижте екшъна в Доспат, управляван от далавераджия на ГЕРБ)

2 11 169

Войната за преразпределение на територии в хунтата започна! КПКОНПИ, позната и като Антикорупционната комисия, подвластна на близкия до Бойко Борисов бивш главен прокурор Сотир Цацаров, погна фирма на доскоро придворния олигарх на Баце Валентин Златев, научи Narod.bg.

КПКОНПИ нахлува в общ. Доспат

„Борците с корупцията” на Цацаров са нахлули днес в община Доспат, управлявана от крадливия кмет от ГЕРБ Елин Радев, за да душат около обществена поръчка за над 1 милион лева. Обект на проверката ще е и градоначалникът на родопския град, подписал далаверата.

Засега е ясно, че става дума за поръчка, възложена на фирма „Агрохолд“ на петролния бос Валентин Златев, която е за изграждане на водопровод и канализация, както и за реконструкция и асфалтиране на общинската и улична мрежа в Доспат.

Реклама

Припомняме кой е Валентин Златев от секретното досие, което само Narod.bg публикува:

От 1994 г. Валентин Златев е председател на СД на „Агрима” АД, което е франчайзър за България на „Пепси” и „Швепс” и е собственик на 3 бутилиращи завода в страната. В края на 90-те години Златев предоставил управлението на „Агрима” АД и”Агрохолд” АД и на свързаните с тях дружества на баща си Васил Петков.

През месец март 2000 г. „Агрима” участва в консорциум с РМД „Златни” АД в приватизационния търг за 76% от държавното дружество „Златни пясъци”. Най-голям процент в РМД „Златни” контролира приближеният до бившия премиер Иван Костов – Славчо Христов.

През 1996 г. Валентин Златев става член на СД на „Българо-руската инвестиционна банка” АД на Емил Кюлев, а от 1998-а заедно с Кюлев и ръководените от тях „Агрохолд” АД и „Контракт холдинг” АД приватизират „Тракиябанк” АД, която по-късно е преименувана на „Росексимбанк” АД.

Валентин Златев и баща му притежават ловни стопанства в гр. Правец и с. Трудовец. Чрез фирмата им „Тера тур сервиз” ЕООД те притежават 60% от капитала на „Езтур” АД, което стопанисва имотите на туристическия комплекс „Шатрата” до Правец.

Тяхна собственост са и сградите на бившето военно поделение в града. Чрез същата фирма притежават хотелските комплекси „Хелиос палас” – 4 звезди в курортния комплекс Слънчев бряг и „Хелиос бийч”- 3 звезди в град Обзор. „Хелиос бийч” е пуснат в експлоатация през пролетта на 2002-а, а „Хелиос палас” – през 2003 г.

През 2001 г. „Тера тур сервиз” ЕООД е закупила за 3 750 000 лева и 75% от „Специализирана болница за рехабилитация с. Свети Влас, Слънчев бряг” ЕАД, град Несебър. Според достоверен източник Валентин Златев притежава и 4 луксозни хотела в Москва.

2 Коментара
  1. ИЛИЕВ казва

    Този Златев къде ще го носи това имане????

  2. […] Войната започна! Бойко прати КПКОНПИ срещу Валентин Зл… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.