Балтов е подлец! Подал сигнал в ДАНС, че негови колеги стягат протест срещу ГЕРБ (ДОКУМЕНТ)

1 4 546

Дисциплинарно уволненият шеф на „Пирогов“ Асен Балтов е подал сигнал в ДАНС, че негови колеги стягат протест срещу ГЕРБ. Това става ясно от публикувано в сайта e-zdravey.com писмо, което Narod.bg представя на читателите.

За подлата постъпка на вече бившия ръководител на болницата Narod.bg призовава да прочетат всички, които вдигнаха врява до небесата, че е уволнен „добър лекар и човек“.

Поводът на скандалното писмо са протестите срещу Балтов заради стихийни и необмислени действия, скандални назначения, некомпетентно управление, лоша кадрова политика в началото на неговото управление през  2017 г.

В писмото си до ДАНС Балтов определя действията на колегите си като подривни и настоява за предприемане на действия по компетентност.

Narod.bg припомня, че първият протест на служителите на „Пирогов“ беше на 5 декември 2017 г. Тогава те поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов. 

Реклама

На следващия ден, 6 декември, по време на втория протест, недоволстващите представиха и мотивите си за исканата оставка. Припомняме тези мотиви без редакторска намеса:

1. Стихийни и необмислени действия и Заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естествения ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Визираме „Структурни промени“, които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Подобно действие преди всичко е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм с цел отърваване от „неудобните“.

2. Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес. (пример от последните дни: назначаване на зам. директор по административна дейност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техният приток към болницата.

7. Ежедневни са опитите за системно нарушаване на трудово-правни разпоредби, касаещи трудово-правни отношения със служителите.

8. Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.

1 Коментар
  1. Гражданин казва

    Роденият да пълзи, няма как да лети!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.