Слави Трифонов се срина, „Има такъв народ” изпадна на четвърто място

4 3 128

Нова стъкмистика на „Галъп” показва, че патерицата на ГЕРБ – „Има такъв народ”, се срива до четвъртото място. След като лъснаха зависимостите на Слави Трифонов от Бойко Борисов и Ахмед Доган, народът наказва Дългия и го праща сред маргиналните партии, предаде репортер на Narod.bg.

Баце отново е на върха, но това са сметки без кръчмар, защото се задава проектът на Кирил Петков, който, според социолозите, ще обърка сметките на хунтата.

Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална подкрепа на 22,5% от пълнолетните българи, БСП – при 16,1%. „Демократична България“ – 15,8%, „Има такъв народ“ – 15,5%, ДПС – 11,9%. Близо над бариерата изглежда „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%. Под бариерата личат най-вече две формации: „Възраждане“ – с 3,1% и ВМРО – с 2,4%. Това сочи проучване на Галъп интернешънъл. 

Реклама

Данните са от независимото редовно, национално представително изследване на общественото мнение. Вълната на изследване е проведена между 2 и 10 септември, „лице в лице“, сред 1007 пълнолетни българи.

Изследването няма как да установи недвусмислено подкрепата за тепърва създаващата се формация на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като теренът на изследването е преди обявата на намеренията им. Двамата са сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг.

При цялата условност на отчитането на лично доверие, при Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец).

47,1% казват, че със сигурност възнамеряват да гласуват на парламентарните избори. Други 23,8% вероятно биха гласували, но още не могат да кажат със сигурност. Това означава, че вероятно ще гласуват повече от 3 милиона българи, като изследването не отчита гласове в чужбина. Тепърва ще се отчете какво ще е влиянието на провеждането на парламентарни и президентски избори в един и същи ден.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено между 2 и 10 септември сред 1007 души по метода „лице в лице“. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

4 Коментара
 1. ???? казва

  Слави се бил СРИНАЛ, като ПАТЕРИЦА на ОПГ-„герб“!? ОПГ-„герб“ ПАК била ПЪРВА „политическа“ сила!?!?!? Българиооооооооооооо!!! НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

 2. майната казва

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе ! Това е положението „Марче“

 3. майната казва

  За царуването ясно! Всички се натискат. Робуването е безотговорно и доходно ! Това с патките, не зная народа защо така лесно го приема ? Нима нямат ум поне да изберат кой да царува ? За робията, чиновници бол ?

 4. Ласто НИКОВ казва

  На „Зъл трън“ – „Зла копачка“!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.