Източник от НАП пред Narod.bg: Бойко крие пачки в сръбски банки

0 7 180

Разследването на изнесените от България милиарди по времето на хунтата ГЕРБ върви с пълна сила. Източник на Narod.bg от НАП разкри, че огромни суми, откраднати с нефелните строежи на магистрали от фирми около Бойко Борисов, са скрити в съседна Сърбия.

Данъчните са по следите на подставените лица, които са титуляри на сметките. Не е тайна, че Буци открадна милиарди, които са пренесени кеш от негови ятаци и покрити в банки със съмнително реноме по цял свят.

Реклама

До момента се знае, че чували с пачки, дошли от ЕС за възстановяване на сринатата от глутницата ГЕРБ икономика, са изтекли в офшорните сметки на олигарсите на Бойко, които всеки момент се очаква да бъдат осветлени в продължението на US корупционния списък „Магнитски”.

Новина е, обаче, че криминално придобити авоари са оставени „на топло” в сръбски банки. Вероятно именно „финикийската връзка” стои зад демонстрираното близко приятелство между Борисов и президента Александър Вучич. Последният общо проект, по който е пандало яко папкане, е строежът на автомагистрала „Европа”, част от Трансевропейския коридор № 10. Аутобанът, който трябва да е готов до май 2022 г., ще свърже България със Сърбия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.