ТОП АДВОКАТ: Прокурорът на Борисов – Гешев, си чати със свидетел на предаването на 60 млн. подкуп – Pi ar Sevi Boiko, защо не я разследва?

1 9 473

„Гешев е прокурор на Бойко Борисов. Чатът му с пиарката на Борисов показва отношения на близост“, коментира топ адвокатът Ина Лулчева в предаването (О)позиция на „Сега“. Тя подчерта, че проблемът с онлайн разговора между Гешев и Севделина Арнаудова е, че висш магистрат общува с лице, посочено най-малкото като свидетел по предаване на подкуп на Борисов.

Става дума за твърденията на Васил Божков как Арнаудова е ходела в офиса му нееднократно и си е тръгвала с пари. „И до момента тя не е привлечена към делото. Очевидно е, че прокуратурата отказва да разследва“, аргументира се адвокат Лулчева. 

Narod.bg припомня, че самият Васил Божков подаде сигнал до евроинституциите, в който е категоричен, че за малко повече от 2 години е предал над 60 млн. лева рекет на шайката, за да работи неговата „Национална лотария“.

„От 2019 г. насам има поредица изказвания на Борисов, че той има връзка с избора на Гешев за гл.прокурор и очевидно последният не е независим и безпристрастен. Има ли смисъл да припомняме за „Осемте джуджета“, за кюлчетата?! Това са все откази от разследване. Да се твърди, че главният прокурор е прост администратор, е версия за наивници“, подчерта Лулчева. 

Реклама

„И отнемането на преторианската гвардия на Гешев – Бюрото за защита, и закриването на спецправосъдието са важни. Не може да се допусне в демократична страна тежко въоръжени лица със застрашителна външност да се занимават с процесуално-следствени действия. Но беше очевидно, че в този парламент е невъзможно да се закрие спецправосъдието, най-малкото защото внасянето на проекта се забави.

Още 5 години има до края на мандата на Гешев. Досега той даде много основания да бъде отстранен и ако законодателният орган и ВСС не успеят да го махнат, това е отчайващо за цялата държава.

Що се отнася до апокалипсиса, който описва гл.прокурор, ако спецправосъдието се закрие, това са спекулации. Никакви дела няма да се прекратят.

Престъпленията, които се разглеждат от спецправосъдието, не се различават от делата в останалите съдилища. И няма никакви основания за страх“, заключи адвокат Лулчева. 

1 Коментар
  1. Затвор за тиквата казва

    Терминал 2 и всичко ще е ОК. Мафията да си внесе руснаци. Тя започна вече де.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.