ИЗМАМА в Narod.bg: Милионери около ГЕРБ приватизират НДК?

0 4 992

Националният дворец на културата (НДК), най-големият конгресен и културен център в България, май отива на сергията за приватизация. Източник на Narod.bg от Министерството на културата разкри, че се кроят планове за превземането на двореца от милионери сред бившите управляващи от ГЕРБ.

НДК, който зам.-кметът на София Мирослав Боршош опоска и остави с милионни дългове, от началото на август е без ръководство.

На 10 август Съвета на директорите хвърли оставка без да уточни какви са мотиви за оттеглянето. Посочва се единствено, че „има нужда от нови хоризонти”, вероятно осигурени не от държавата, а от собственик с дебел портфейл, направил гуша покрай далаверите за милиарди от кръжеца около Бойко Борисов.

За възможността НДК да попадне в лапите на глутницата ГЕРБ предупреди и служебният културен министър проф. Велислав Минеков, който призна, че дворецът на културата работи на загуба.

Реклама

В свой сигнал до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши Минеков предупреди, че към 1 януари 2021 г. загубите на НДК са над 86 млн. лева. Източникът на Narod.bg уточни, че щетите вече минават 100 милиона лева.

В ударното трупане на задължения проф. Минеков съзря опит за приватизация, но беше категоричен, че няма да допусне такава.

Остава да видим дали ще изпълни обещанието си, или символът на София ще се превърне в софийската резиденция на оял се олигарх от кохортата на Мутрата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.