Narod.bg зове: Обезглавете НСО! Зетят на Сергей Ташков – Бейката набутан в спецслужбата да слухти за Баце

0 5 935

Националната служба за охрана трябва да бъде „обезглавена“ – шефът ѝ Емил Тонев назначава гербопитеците на Бойко Борисов за охранители, които после докладват всичко видяно и чуто по време на служба в „зайчарника“ в Банкя, разкри Narod.bg.

Поредният скандал с НСО дойде днес, следа като стана ясно, че зетят на президента на футболен клуб „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков – Бейката, който е един от перачите на Баце, работи като държавен гард!

Новината съобщи депутатът Светлин Стоянов пред сайта Lupa.bg.

По-рано днес ГЕРБ, ДПС и част от ИБГНИ в лицето на Татяна Дончева отказаха да присъстват на заседанието за приемането на поправките в Закона за НСО, с които Баце и Каскет №1 остават без охрана. Стоянов уточни, че адв. Николай Хаджигенов, когото първоначално неволно е обвинил, че не е присъствал за определянето на кворума, всъщност просто е закъснял и в никакъв случай не може да му се търси отговорност за проваленото заседание.

По думите на Стоянов е станало ясно едно – че ГЕРБ не искат приемането на поправките в Закона за НСО за охраняваните лица, за да пазят гардовете на Борисов.

Реклама

И разкри, че ДПС никога не са присъствали на заседанията на въпросния парламентарен орган. „Което идва да покаже, като се има предвид, че знаят какво се разглежда на заседанията на комисията, че те просто пазят главния прокурор“, убеден е депутатът.

По повод искането на Хаджигенов шефът на НСО ген. Емил Тонев да бъде отстранен и разпитван за полицейското насилие от протестите миналата година, парламентарната комисия не е орган, който може да маха и слага шефове на служби.

„Обединихме се обаче около предложението да бъде изготвен доклад с конкретни препоръки как да действат в подобни критични ситуации служителите на МВР, на НСО, както и на какви психологически профили трябва да отговарят те, за да бъдат назначени в институциите“, уточни депутатът.

„Трябва да се премахне връзкарщината и хранилките, които от 2003 г. насам са основна дейност за службите, включително и в НСО. И сега се назначават „наши момчета“ с един разговор по телефона.

Такъв е и примерът със собственика на ФК Витоша (Бистрица), чийто зет е служител на НСО. Както е добре известно, лидерът на шайката ГЕРБ Бойко Борисов е картотекиран играч на клуба, а тарторът на „Бистришките тигри“ – Бейката, е един от най-близките му перачи на пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.