Само в Narod.bg: Бойко канил Тодор Кантарджиев за президент, професорът го отрязал

1 2 093

Бойко Борисов е канил пенсионирания проф. Тодор Кантарджиев да влезе в битката за президент под знамената на шайката ГЕРБ, но докторът мъдро отказал да бъде пометен от Румен Радев. Новината разкри пред Narod.bg източник, близък до депутати от глутницата, които раздуват мълвата.

Идеята на сикаджията била да се възползва от одобрението на част от обществото към „Катранджиев“, както сам нарича професора, който се опита да се изкара жертва на служебния кабинет заради пенсионирането, което дойде поради навършване на годините, а не заради конспиративни теории, подхранвани от гербопитеците.

Кантарджиев сам призна, че не ще да се занимава с политика. „Отклонявам любезните покани за политическа кариера, по най-любезният начин, защото съм лекар, а лекар не трябва да се занимава много с политика, защото имаме лошия пример на Ернесто Че Гевара (аржентински и кубински революционер). Спомняме си и доктор Салвадор Алиенде (президент на Чили в периода 1970-1973 година, б.а.) и двама завършват политическата си кариера със смърт“.

Реклама

Това каза пред БНТ бившият директор на Националния център за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Той допълни, че след няколко отказа вече и поканите за политическа кариера са секнали. Кантарджиев се оплака, че заедно с някои други членове на НОЩ, е бил „залепен към ГЕРБ“ и това е била причината да бъде освободен, заради навършена възраст.

„Пандемията, вместо да обедини хората се използва по най-лошия и грозен политически начин, за да ги раздели“, каза още Кантарджиев. Според него в последната предизборна кампания политиците са използвали комбинация от популизъм и липса на грижа за бъдещето.

1 Коментар
  1. Мамунчу казва

    Бай Шиле е точния кандидат за президент на овчия български народ!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.