ПЪЛЕН ПРОВАЛ: Бойко издига агент „Виктор“ за президент, нулев шанс срещу Румен Радев

4 51 958

Пълен провал на Бойко Борисов и ГЕРБ се очертава на президентските избори на 14 ноември, научи Narod.bg. Изританият премиер от СИК е решил да заложи на губещ кон – Петър Стоянов – Коня, за когото през 2005 г. „Труд“ обяви, че е бил агент на ДС с псевдоним „Виктор“.

Бракоразводният адвокат има нулев шанс срещу народния любимец Румен Радев, обясни политолог пред Narod.bg. Публикацията за ДС обвързаността докара до амок не само Стоянов, но и Иван Костов. И двамата заплашиха със съд, поискаха главният прокурор и шефовете на служби да разяснят случая и да се изчисти името на президента. Не друг, а тогавашният вътрешен министър Румен Петков излезе и героично заяви, че няма никакви данни президентът да е бил агент на държавна сигурност.

Президентът Петър Стоянов бе един от политиците, които се превърнаха в лица на честването на Съединението. Миналия понеделник той даде специално интервю за bTV, в което напомни за идеалите, довели до Обединението на Източна Румелия и Княжество България през 1885 година, но повечето му тези бяха свързани със случващото се в държавата.

Като човек, по чието предложение, денят на Съединението се чества като официален празник, Стоянов акцентира върху националните ни интереси, които трябва да са по-важни от всичко останало. Едвали случайно бившият държавен глава се концентрира върху актуалната политическа ситуация и определи непрекъснатите вопли за промяна в Конституцията като политическа безпомощност.

„Няма смисъл да обвързваме българския народ в това. Въпросът не е в това непрекъснато да променяш Конституцията или държавното си достойнство, а как да се създаде чувство за законност – не да спазваш закона от страх, че ще отидеш затвора, а със съзнанието, че всички ще живеят по-добре“, каза дипломирания юрист.

Запитан дали той самият има път за връщане в политиката, Стоянов заяви, че нещата са се променили доста от неговото време, а България има нужда от нови поколения. Без да отговори категорично на въпроса може ли да се върне във властта, той отбеляза обаче, че днес политиците са водени не от патриотизма, а от личните си интереси.

„Навремето борците за национално обединение са издигали в култ Българската държава. Днешните политици говорят за суверен“.

В цялото интервю на Петър Стоянов имаше още държавнически послания като например, че когато поставиш някого в ъгъла, той е оправдан от чувството за реваншизъм.

Реклама

Анализатори твърдят, че тезите в интервюто на Петър Стоянов съвсем не са били случайни, а това е подготовка за евентуалното му издигане за президент от ГЕРБ. Такива слухове витаят от месеци, макар че досега Стоянов не ги е потвърждавал, нито отричал категорично. Както вестник „Галерия“ писа преди време партията на Борисов е умувала дали би могла да убеди шефа на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева да бъде номинирана за поста. Георгиева, която прави успешна международна финансова кариера, е отказала офертата, предпочитайки високите доходи престижната си позиция. Затова в ГЕРБ се колебаели между трима други кандидати Петър Стоянов, бившият шеф на „Пирогов“ Асен Балтов и бившият просветен министър Даниел Вълчев.

55-годишния травматолог Балтов е специалист със световно признание, а от 2016 година е професор. Общопрактикуващият лекар д-р Стойчо Кацаров, който е и настоящ служебен Министър на здравеопазването, уволни Балтов от „Пирогов“. Тогава професорът бе оборудван с тежки обвинения от страна на здравната каса и министъра, че от спешната болница са източени повече от един милион лева чрез фиктивни хоспитализации. Обвиненията все още висят без каквито и да било покрития.

59-годишният Даниел Вълчев, който е известен със своята диалогичност, е признаци ориз и професор в катедра „История и теория на държавата и правото“ на най-реномираното ни висше учебно заведение Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

След изявата на Петър Стоянов навръх 6 септември мнозина анализатори вече смятат, че изборът в крайна сметка окончателно е паднал върху Петър Стоянов, който е ярка фигура на десните и безспорно ще привлече много хора извън твърдото ядро на ГЕРБ. Анализатори отбелязват, че този вариант би бил подходящ, ако изборите не са две в едно, когато може би по-успешната стратегия на ГЕРБ ще е да издигне силна партийна кандидатура от собствените си редици или от редиците на коалиционния партньор в СДС.

Петър Стоянов има още едно огромно предимство и то е, че в средите на управляващата в САЩ Демократическа партия и може би най-разпознаваемия ни политик във Вашингтон, неговите отлични делови отношения с Бил Клинтън, който е първият американски държавен глава, посетил България, прераснаха в дълго приятелство, продължаващо и до днес. Ако се дигне до окончателното издигане на Петър Стоянов за кандидат на ГЕРБ и СДС, ще станем свидетели как първия пряк президентски сблъсък в българската история между настоящия държавен глава Румен Радев и бившия обитател на „Дондуков 2“.

Стоянов е най-сериозният опонент от средите на Българската десница, който има всички шансове да се пребори в най-рейтинговия ни играч в политиката към днешна дата, какъвто е Румен Радев.

Автор: Весела Кръстева

Източник: вестник „Галерия“

4 Коментара
 1. КОЛАРОВА казва

  ТОЗИ ОТ „МИСИЯ ЛОНДОН“ ДЕТО ЖЕНА МУ ГО ПРАВИ ДИВА КАЛИНКА И ГО Е ДАРИЛА С РАЗКОШНИ РОГА ТОЯ ГРАДСКИ ИНТЕЛИГЕНТ НЯМА СЕ ИЗЛОЖИ ДА Е КАНДИДАТ НА МОНОКНИЖНИКА ,САХЕРА НА ЕВРОПАТА ,ПАРЛЕВУФРАНСЕТО НА БЪЛГАРИЯ И.Т.Н.Т

 2. Диана казва

  „е признаци ориз“ – може би имате пред вид “ е признат юрист“ 🙂 !

 3. My friend Bill казва

  Pizzagate….

 4. Павел Цеков казва

  Весела Кръстева, Вие свирки ли сте правили на президента Радев, че сте толкова развълнувани в епитетите за Петър Стоянов? Да не би да сте приятелка на Елена Йончева?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.