ИСТИНАТА ЛЪСНА: ГЕРБ, ДПС и БСП се „сгодяват“ – правят кабинет

0 3 213

Мафията отново надигна глава – ГЕРБ, ДПС и БСП са готови да се вземат в името на съставянето на правителство, предаде репортер на Narod.bg.

Новината дойде покрай поредния скандал около актуализацията на бюджета за Държавното обществено осигуряване пламна в пленарната зала между т.нар. „партии на статуквото“ и новите сили в лицето на ДБ и ИБГНИ, защото Слави откровено е в отбора на хунтата.

„Като не можете в 2 парламента да направите кабинет, точно така, защото ни пука за хората, ние, „партиите на статуквото“, ще се сгодим и ще си направим кабинет“.

Думите са на депутата от ДПС Йордан Цонев и бяха посрещнати с мощно освиркване и викове „горчиво“ в пленарната зала. Напрежението дойде след като БСП, ДПС и ГЕРБ заедно гласуваха драстично вдигане на парите в ДОО с над 245 милиона лева по предложение на народните избраници на Бойко Борисов.

След прегласуване мнозинството гласува значителен ръст на парите за пенсии и за подкрепа на бизнеса, което провокира опозицията: „Искат да взривят бюджета. Прекратете заседанието, за да се свика ново заседание на бюджетната комисия“, възрази първа депутатката от ПГ на ИБГНИ Мария Капон.

Реклама

Депутатът от ДПС Йордан Цонев обаче опроверга:

„Няма взривяване на бюджета, а има съвсем разумни предложения за 230 милиона лева повече само за първото полугодие и на база на ръста в БВП, с който се хвали служебното правителство. „Мярката 60/40 не е дългосрочна и не задължава следващите правителства. Тя е до края на годината. И 100 или 120 лева повече за пенсионерите ги има от преизпълнение на вноските към бюджета.

Няма нужда да вдигате шум и паника. Доверете ни се, няма да позволим бюджетът да се взриви“.

Последва реплика от ИТН:

„Ако искате да ви свикаме още едно извънредно заседание и кабинет да ви приемем още тази вечер в 17,00 часа, воден от Корнелия Нинова“, прави се на опозиция ПГ Тошко Йорданов.

Александър Ненков от ГЕРБ не му остана длъжен и напомни, че актуализацията на държавния бюджет е внесена от Министерския съвет. „И питам, сега ли разбрахте, че нямате мнозинство? Очаквате да не си подкрепим собствените предложения? Първо се мисли, после се действа“, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.