Narod.bg подава сигнал към Спецов: Бойко започна да пере милиардите, скрити зад граница! Помагат Котараците със схема по ДЗЗД (РАЗСЛЕДВАНЕ + СНИМКИ)

2 20 593

На вниманието на Румен Спецов! Разследване на Narod.bg с помощта на топ адвокат разкри, че Бойко Борисов малко по малко е започнал да връща в България милиардите, които открадна със стотиците компрометирани обществени поръчки пред последните 15 години като премиер и преди това като кмет на София.

Порочната схема за изпиране на парите, до момента укривани в офшорни сметки по цял свят, става през десетки Дружества по Закона за задълженията и договорите (ДЗЗД), създадени от мафиотите на Баце от кръга на Котараците. Narod.bg се впусна по следите на измамата, на която експертно внимание трябва да обърне шефът на НАП, ако иска да влезе в дирите на заграбените от глутницата ГЕРБ народни пари.

Материята е специфична, затова ще дадем само общите рамки на схемата за пране, както и основните действащи лица, оттам насетне е работа на НАП да довърши започнатото, коментира пред Narod.bg столичният адвокат, чието име по обясними причини няма да споменем.

За неюристите ще споменем, че дружество по Закона за задълженията и договорите неперсонифицирано гражданско дружество, създадено с договор между 2 или повече лица за обединяване на своята дейност и постигане на обща цел, т.е., за извършване на съвместна дейност. Този тип ндружества се регламентира от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД).

КАК РАБОТИ СХЕМАТА?

Начинът за легализиране на изнесеното зад граница чрез ДЗЗД е стар, но изпитан метод за пране на пари, добити по криминален начин.

Александър Димитров да бъде разпитан за схемата!

В далаверата участват всички от кръга на Котараците, като всеки от тях е регистрирал едно или няколко дружества по ЗЗД – говорим за треньора на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров, скандалния митничар Николай Вучев – Вучката, Сергей Ташков – Бейката, Доктора, Гатузо, Радослав Иванов – Братовчеда Ради, Александър Сталийски и т.н.

Всеки от тях има свое ДЗЗД, в което влизат траншове от порядъка на 50 000 евро – сравнително малки, за да не будят излишно любопитство,  под формата на заеми от чужди граждани извън Европейския съюз. При десетина дружества, а се смята, че са много повече, сумата набъбва до 500 000 евро еднократен борч! В клаузите на тези заеми, обаче, изрично е посочено, че в срок от 10 години заемодателят – подставено лице на шайката, който всъщност дава парите на Баце, скрити зад граница, изрично е записано, че ако сумата не бъде върната за срок от 10 години, щедрият чичко от чужбина няма да си я търси, а борчлията не дължи никакви наказателни лихви.

Реклама

Т.е., получаваш 100 000 лева от човек извън ЕС, който повече не си търси парите?!

Ако става дума пък за търговски сделки през ДЗЗД, НАП те проверява и си плащаш надлежно данъка по ЗЗД, не по ДДС, който вместо 20 на сто, е само 3,5%.

Така излиза, че Котараците може да сключат договор за привидна сделка с бизнес партньор извън Евросъюза, но специфична клауза в контракта ги освобождава от дължат неустойка при неизпълнение. По същата схема, ако конкретният Котарак на Баце получи пачки като заем, договорът позволява да е за 10 години, през които хитрецът не връща нищо, а накрая борчът му е опростен, защото така е по договор. Извън всякаква логика е кой балък ще даде торба с пари с условие, че и да не ги види обратно, всичко е ОК?!

„То няма и какво да се връща, „заемите“ всъщност са откраднатите от България пари, които пристигат обратно в България изпрани през договори за заем“, хвърли бомбата пред Narod.bg столичният адвокат.

По думите му схемата за осветляване на мръсните авоари е доста добре разработена още от Владислав Горанов, като в договора може да се вкарат всякакви клаузи – че щастливият заемополучател от кръга на Котараците не дължи лихва, че може да му бъдат опростени в случай, че не върне парите – важното е контрактът да е за 10 г., за да излезе извън 5-годишния периметър от проверки на НАП.

„Ето нагледен пример – приятел на Бацетата от Киев предоставя заем на някое от дружествата на Котараците за 50 хиляди евро. Прави се договор, в който украинецът изрично е посочил, че дава борча за десетилетие, но в клаузите е написал, че може и въобще да не му го връщаш. Така наглеците дори обявяват сумите в данъчните си декларации, но не плащат данък, защото за пред властите това е заем“, описа грандиозната измама източникът на Narod.bg.

Веднъж попаднали в наша банка, подчинените на Бойко мошеници връщат голяма част от „заема“ на реалния собственик от Банкя, като за услугата Баце им оставя тлъст процент.

Според наш човек по върховете в МВР върха на мръсотията е, че на отчета на парите, освен конкретният Котарак, присъства и жена му, която „възпитателно“ минава през втория етаж на резиденцията на Буци, докато съпругът й долу цака карти с тайфата, въпреки че знае какво се случва над главата му – срамът и унижението са притъпени от мириса на пачките.

Мълвата носи, че съпругата само на един от Котараците не е минала през втория етаж, защото била по-грозничка.

Сега е ред на Румен Спецов да разплете докрай пладнешкия грабеж на Бойко Борисов и компания, стига да има смелостта да поеме по следата, която му дава Narod.bg.

2 Коментара
  1. […] Narod.bg подава сигнал към Спецов: Бойко започна да пере ми… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.