Класикът на простащината е прав: ГЕРБ срещу партията на Кирил Петков е като да мачкаш таралеж с гол г.з

0 6 698

Иво Инджев изненадващо скочи в защита на бъдещия партиен проект на Кирил Петков, видя Narod.bg. Журналистът написа в блога си, че „класикът на простащината“ Бойко Борисов този път е прав – хунтата ГЕРБ да се мери с партията на народния любимец е като да мачкаш таралеж с гол г.з.

Ето пълния текст:

Вече декларирах, че няма да коментирам неродения Иванчо ( или “Нероден Петко”, както ме репликира за названието на българската приказка читател на блога), какъвто е предполагаемият проект на министър Кирил Петков. Но не мога да “избягам” от бурните страсти, които връхлитат връз таз хипотеза, а самият Петков заливат с нещо, което им се вижда като кал.

И друг път съм писал- че да се опитваш да компрометираш някого в България с това, че бил канадец или е учил в Харвард, е като да мачкаш таралеж с гол г…, както се изразява класикът на политическата простащина у нас. Знаете Кой.

Попадам сега на нов опит да бъде дискредитиран предполагаемият нов любимец на търсачите на нови лица в българската политика.

Няма да давам линк към “компромата” на т.н. агенция ПИК, специализирала се като “погребална агенция” за образа на враговете на просташкото статукво в българската политика.

Този път какво са измислили? Ами истината, вероятно. А тя е, че Кирил Петков, мръсникът му с мръсник, не стига че изглежда привлекателно ( ще се въздържа да правя сравнение с разни пикльовци и пикли), не стига че бил канадец и е учил във Харвард, ами има и жена канадка, както и три дъщери.

И вместо да ги затвори в някоя разнебитена панелка се “шири” в апартамент на централна улица в София. На третия етаж, подчертават повече от веднъж пикльовците и пиклите, вероятно за да подбудят завистта на осведомените, за които не е тайна, че третият етаж е предпочитан и се смята за предимство при продажба на апартамент.

Мръсникът Петков си имал тайно задно дворче ( ах, гад такава!) и по този  начин заблуждавал с малката си тераска откъм улицата онези, които си мислят, че си няма задно дворче. В задното си дворче той си вечерял, вместо да ходи по ресторанти ( това пък що за компромат е – не трябваше ли да напишат, че пръска огромни суми по луксозни заведения?!).

Потайният Петков е разкрит, че често му идвал на гости приятелят му Асен Василев. Ужас, хем му е приятел, хем му идва на гости. Как може! Вероятно се очаква да му идват на гости някои от мутрите, които ни управляваха и на които пикльовците се кланят като на “геополитици”.

Реклама

Толкова е тъпо всичко това лензене срещу един успял млад българин, че чак се чудя дали пък не си плаща за рекламата в антирекламната агенция, която на всичко отгоре публикува и серия от снимки ( вероятно откраднати от интернет), на които можете да видите един симпатичен Петков ( на снимката с мотор на въпросната столична улица, публикувана от пикльовците) и прелестното му семейството.

Нали “мъдреците” обичат да повтарят глупостта, че нямало лоша реклама! Ето, че веднъж и аз ще се съглася, но с уговорката, че в случая постижението на антирекламната агенция е резултат от безсилие и елементарна глупост.

На мястото на Кирил Петков бих препратил този “компромат” до всички възможни медии. Що да се хаби човекът сам да се рекламира, когато враговете му са свършили работата вместо него!

Освен всичко друго, напънът е толкова ялов, че говори за главното: няма какво да му изровят  явно на Кирил Петков тези специалисти по съсипване на човешки съдби на врагове, нарочени за такива от овластените простаци.

Вместо кирлива риза, му вадят направо виза, пътен лист за политиката по американски образец, който демонстрира привлекателен образ на успял в живота човека.

Само за сведение: България е специфично място на световната карта, където при цялата относителна бедност на нацията, огромната част от населението притежава недвижима собственост. Световни шампиони сме по този показател!

Феноменът има своите корени във времето на голямото нямане, когато хората си посвещаваха живота на задачата да се сдобият с жилище като инвестиция за себе и и децата си. Всъщност това е “тайната” на българското оцеляване при превратностите на нашето битие през последните десетилетия.

Мнозина си отидоха изтощени от този свят и завещаха апартамент(и), а успелите им деца добавиха и свои към това наследство. Да имаш (повече от един ) апартамент тук е широко разпространено явление – за радост на онези, които са в състояние да се зарадват на една добра “новина”.

Само че къде ти злобари ще се зарадват на нечий успех – на тях им дай да рият и да вият от завист. Явно, съдейки вероятно по себе си, разчитат на прословутата българска завист, но чисто политически не са познали.

Ако е вярно, че К. Петков се кани да учредява свой политически проект, той едва ли ще разчита за подкрепа на онази социална група, която няма покрив над главата или на дори на малцинството, което живее под наем.

Напротив, профилът му, очертал се от досегашната му публична дейност, показва, че ще се цели тъкмо в сърцето на себеподобните си и на онези, които биха искали да са като него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.