ЕКСКЛУЗИВНО в Narod.bg: Депутат на Слави гордо: Обслужвам Ахмед Доган!

0 10 527

Силните обвързаности между ИТН и ДПС, които дори кучетата на улицата започват да забелязват, излизат далеч от слуховете за крепителство на статуквото.

Докато Дългия използва партийната мозъчна клетка в ИТН, за да убеждава избирателите, че именно той е анти-ДПС, негов депутат гордо вее флагмана на дружба и дори финансово подплатено партньорство с… Ахмед Доган, разкри ексклузивно Narod.bg.

Почетният председател на ДПС и патрон на отбора „Арда-Кърджали“ се оказа един от най-маститите клиенти на адвокат Радостин Василев.

За успешното партньорство с тима, на който ВИП-зрител редовно е синът на Сокола – Демир, се хвали лично мъртвороденият спортен министър в сайта на собствената си адвокатска къща „Радостин Василев“.

Адвокат Радостин Василев (вдясно) цоца пари от Доган, иначе е „против“ ДПС…

Там четем, че през юни 2019  г. „президентът на ПФК Арда инж. Петър Пешев сключи договор за юридическо и консултантско обслужване с VASILEV AND CO. CONSULTING в лицето на адв. Радостин Василев и Петьо Василев“.

От текста научаваме, че експертът по спортно право и главен виновник за фалита на ЦСКА, заради който Александър Томов го уволни, гордо вее флага на Догановия тим от Кърджали като клиент на правната кантора.

Действително, други спортисти също са поискали услугите на небезизвестния с плочките и плажовете си правист, но най-често в сайта на юридическата кантора, нетипично за адвокатстка фирма, се описват успехите на футболисти от тима на „Арда“ с пиарски дописки и хвалебствия.

„Драматична победа за Арда срещу Ботев Пловдив след голов трилър в Кърджали. Спас Делев даде трите точки на Арда след фамозен гол със странична ножица“, пишат с апломб от юридическата кантора по адрес на успехите на Догановите футболисти.

Наскоро Татяна Дончева се яви в парламента с маска именно на футболния отбор на Сокола и предизвика шумен скандал.

След което пък Тошко Йорданов от ИТН побърза да отмъсти с инсинуацията, че именно Дончева е предлагала оферти на листче на депутати от ИТН на стойност  500 000 лв., за да им осигури министерски постове.

Мнозина в парламента начаса зашушукаха, че именно амбициозният Василев е един от „листчетата“ на Дончева, след като дори Любомир Каримански – една от най-считаните за топли връзки на ИТН с ДПС, отрече да е получавал оферта от „тишината в спалнята“.

Малцина вярват на искреността на Василев в политиката, тъй като младият юрист направи няколко времеви гафа още докато се опитваше да се лансира като жертва на статуквото, ненапуснало България вече над 30 години.

„Аз съм демократ по убеждение и вярвам в демократичните ценности. Следя внимателно политическите процеси в България от дете. В началото на 90-те, през моите детски очи усетих надеждата и енергията в родителите ми и огромната част от хората в България, които вярваха в СДС“, споделя Василев в откровение, което вкарва в ступор по-пресметливите му симпатизанти.

Реклама

Пресметливи, защото в „началото на 90-те“ Василев, който днес е на 36 години е бил на… 4 годинки. И въпреки това едва деветгодишен още през 1995 си е спомнил „прекрасно фалита на пирамидите“ и „победата на президентските избори на Петър Стоянов в края на 1996 г. срещу Маразов“.

За юрист от ранга на Василев не е трудно да е разбрал от години как точно Петър Стоянов е лансиран за държавен глава.

Още непълнолетен – в гимназията в родния си град Пловдив, Стоянов проявява голяма политическа активност и е удостоен с поста комсомолски секретар.

Държавна сигурност още от ученическата му възраст планира да го използва за своите цели. Семейството му и той са подбрани много внимателно от ДС.

Майка му – Стоянка е в ръководството на казионното БЗНС в град Пловдив по комунистическо време и по време на комунистическата власт става общински съветник в Общинския съвет на гр. Пловдив.

Брат ѝ е партиен секретар в родното село Долни Воден. Баща му Стефан, след като бива задържан и въдворен от ДС с цел вербовка, подписва декларация за сътрудничество с ДС и става активен агент.

По време на активното си сътрудничество дава подробна информация за опозиционно настроените към комунистическата власт. Кумове на Стоянка и Стефан са известни партизани…

Трудно е да се отбележи липсата на такава информация, знаеща се години наред в уж обръгнали юристи и политици като Василев.

Който продължава да громи наред бившите си колеги от парламент и власт, наричайки царя „профан“, Ренета Инджова – „амортизирана“, а Христо Иванов – „буквално унижаван от Цацаров на всяка тема по всяко време и пред всякаква аудитория“.

Забележителна е обаче реплика на Василев по адрес на президента Румен Радев, която индиректно показва и защо половината актив на „Има такъв народ“ е последвала групата за подкрепа на Кирил Петков за премиер в социалните мрежи – „Президентът Румен Радев звучи стотици пъти по-убедително от тях и хората усещат това“.

След като дори депутати на ИТН, активисти и симпатизанти на Слави са част от групата в подкрепа на проект на Петков, зад който вече все по очеизбийно стои дългата ръка свита в юмрук, позната от „Дондуков“ 2, не е трудно да се установи на чия страна играе Василев.

А в страната, в която играят и Радев, и Василев, заровете хвърлят винаги тези от „Арда 1924“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.