ИСТИНАТА в Narod.bg: Тайна социология сочи, че е партията на Кирил Петков е №1, бие Мутрата и Слави с 27% на следващите избори

2 15 960

Президентът Румен Радев усилено върви към собствен партиен проект начело с любимеца на народа Кирил Петков, дочу Narod.bg.

Интересното е, че още преди да бъде намекнато и от служебния премиер Стефан Янев, че Петков и Асен Василев ще правят свой политически проект, дирижиран от президента Румен Радев, е било поръчано мащабно социологическо проучване, предаде „Уикенд“, което показало, че още нероденият проект мачка ГЕРБ на Мутрата и ИТН на Слави с 27% одобрение.

То е било проведено сред 1500 респонденти от агенция „Галъп”, собственост на социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев в периода 12-18 август.

Сред въпросите, които са зададени на участниците са: „Според вас ще има ли успех бъдещ политически проект с участието на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев?” и „Вие лично бихте ли гласували за партия, в чиито листи са Кирил Петков и Асен Василев?”, разкрива пред „Уикенд” човек, който е бил интервюиран по телефона.

Резултатите от проучването не са огласени публично, не е обявен и кой е поръчителя на проучването. Според запознати, от президентството обаче разполагали с данните, които били доста окуражителни. В анкетата около 27% от интервюираните декларирали, че биха гласували за партия с Кирил Петков и Асен Василев, което би им отредило първо място на следващите избори.

Според последната стъкмистика мафията на Мутрата може да разчита на 23 на сто от гласоподавателите, а Слави се срина до 20% подкрепа. „Демократична България“ и БСП делят четвъртото място с 16%.

Така излиза, че още преди да е анонсирана, политическата сила на президента и Кирил Петков е с поне 4 процента повече от разбойническата ГЕРБ, което е довело Баце до психически срив и нова ударна доза успокоителни.

Не друг, а служебният премиер Стефан Янев потвърди създаването на новата партия, като буквално заяви в телевизионно интервю, че би гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Подтекстът беше ясен – задава се нещо ново на хоризонта, категорични са брилянтно информирани източници на „Уикенд”.

Президентската партия се мъти от няколко месеца. Запознати казват, че са оглеждани няколко партии, които могат да са основа на новия проект.

Един от вариантите дори бил позабравената вече партия „Нова алтернатива” на бившия военен министър Николай Цонев.

Че той минава за президентски човек, няма никакво съмнение, поне на пръв поглед. Не успя да стане отново шеф на отбраната, поради отнет достъп до класифицирана информация, но пък е в борда на богатия „Български ВиК холдинг”.

Реклама

Цонев се ползва с голямо уважение сред военните у нас, а в бранша мнозина го определят за най-добрия министър на отбраната след 10 ноември.

Структурите по места на неговата партия „Нова алтернатива”, изградени главно от военни от резерва и техните семейства, са съхранени, казват запознати.

Дори в някои градове из страната още не са свалени надписите на партийните клубове. А самият Румен Радев, както е известно, обича т.нар. зелени чорапи – екипът му е главно от бивши военни, назначи и за служебен премиер бригаден генерал.

От друга страна, да се ползва регистрацията на друга партия е трик, който се прилага, за да се спестят разправиите и разтакаването в съда.

Да припомним, че Слави Трифонов мина през такова чудо и дори се наложи да смени името от „Няма такава държава” на „Има такъв народ”, за да се впише в регистъра.

Вместо да се прави нещо ново, за което не се знае как ще бъде прекарано през съда, може направо да се вземе старата регистрация на „Нова алтернатива” и да се смени името й, обясняват юристи. Те припомнят, че така постъпи отцепникът от БСП Красимир Янков, който взе готова партия с история – „Българска партия Либерали” на основателя на СДС Петко Симеонов. Сделката успешно мина през Софийския градски съд, като беше сменено само името от „Българска партия Либерали” на „Българска Прогресивна Линия”.

Предстои да видим дали същия номер ще приложат и президентските съмишленици. Не липсват и скептици, според които едва ли ще се ползва точно „Нова алтернатива”. Това обаче са подробности. Варианти има.

По-интересно е кои фигури ще влязат в основното ядро на политическия проект на „Дондуков” 2. Източници на „Уикенд” казват, че това ще са новите любимци на народа – министрите на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев, на просветата – Николай Денков, който е доста семпъл, но върви в комплект с тях, на правосъдието – Янаки Стоилов, а също и острието на битката срещу ГЕРБ – шефът на МВР Бойко Рашков.

Това са личности, които освен че са добре образовани, идват и от лявото, и от дясното политическо пространство. Като служебни министри те имат добра репутация и поне засега се харесват на голяма част от избирателите с атрактивните си и решителни действия.

Новата алтернатива, която ще предложат те, трябва да бъде нещо съвсем различно, невиждано досега, при това надпартийно, което утре спокойно може да лансира идеята за президентска република, като по-добър и разумен вариант на управление.

Колко му е едно Велико народно събрание да я гласува, особено след серията избори, чиито резултати доведоха до патова ситуация в парламента, при която партиите не успяват по никакъв начин да излъчат редовен кабинет.

Вече се чуват гласове, че президентското управление носи стабилност и алтернатива на шаренията в Народното събрание.

2 Коментара
  1. Федката казва

    Престанете да наричате тиквата мутра,това парче е бил мутра толкова колкото плевню космонавт момче за всичко,да ти измие колата да и смени гумите…а сега е станал като селския идиот, всеки се бъзика с него както си иска

  2. Аман казва

    ОчевАдно е, че 80 процента дебили е силно занижен процент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.