ХАЙДЕ, БЕ? Няма пари за бутане на незаконния сарай на Ахмед Доган в парк „Росенец“?

3 3 544

Невероятно, но факт! Все още не са осигурени парите за премахване на незаконното строителство в парк „Росенец“ край т. нар. летен сарай на Ахмед Доган, научи Narod.bg.

Ангажимент за това има областната администрация в Бургас, но средствата трябва да отпусне Министерският съвет, предава БГНЕС.

Обектите, за които има влезли в сила заповеди за събаряне, са триетажна масивна сграда, до оранжерията, както и и кабинка за охрана. Извършителят на незаконните строежи е неизвестен, сочат протоколите на общината.

Малко над 68 000 лв. са необходими за събарянето на двете сгради, информираха след наше запитване от областната администрация.

Те са поискани от Министерския съвет през март от тогавашния управител Вълчо Чолаков, но му е отказано, с мотив, че няма осигурени подобни средства.

Реклама

Поискани са повторно от новия областен управител Мария Нейков, за което тя потвърди и пред парламентарната комисия:

„Като настоящ областен управител, малко след назначението ми на 20 май, на 4 юни, с писмо до Министерския съвет, аз отново отправих искане за осигуряване на средствата за премахване на незаконните обекти.

Но, до момента, по бюджета на Областна администрация – Бургас не е осигурен необходимият за възлагането на дейностите финансов ресурс“, посочи Мария Нейкова.

Заради липсата на финансиране не е започнала процедура по избор на изпълнител, уточняват от администрацията.

Относно стартирала инициатива от граждани за набиране на дарения за тази цел, от институцията посочват, че нормативната уредба не предвижда възможност областният управител да приема целеви дарения в парична форма.

3 Коментара
  1. Ради казва

    Не трябва ли собственика на незаконния строеж да си поеме разходите по отстраняването?

  2. ???? казва

    А, без пари, НЕ СТАВА ли?!

  3. […] ХАЙДЕ, БЕ? Няма пари за бутане на незаконния сарай на Ах… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.