МАФИЯ: „Депутата на Маджо” набира реклами за телевизията на Слави (РАЗСЛЕДВАНЕ)

0 3 766

Народният представител от „Има такъв народ” Ивайло Кожухаров, наричан още „Депутата на Маджо“, се изявява като рекламен агент на Слави Трифонов, дочу Narod.bg.

До момента Кожухаров не се е прочул с нещо свършено в Народното събрание, освен двата неуспешни опита да стане министър на туризма в злощастно предложените от Дългия правителства, показа проверка на „Уикенд”..

Според Татяна Дончева, обаче, кандидатурата му е издигната от някогашния бос на СИК Младен Михалев – Маджо, чиито интереси изпълнява Кожухаров в групата на Слави.

Преди това Дончева обяви, че сред хората на „Има такъв народ” има представители на почти всички силови групировки или олигарси, които са ги вкарали срещу съответното плащане. За това и според нея целта на Слави явявайки се на избори е да осребри популярността си, а не да участва в управлението.

Кожухаров моментално реагира като ужилен на скандалното интервю.  „Заявеното от г-жа Дончева, че Маджо стои зад мен и затова съм бил предложен за министър на туризма, е пореден жалък опит за дискредитация”, написа във фейсбук депутатът.

Той обяви, че не познава Маджо и никога не го е виждал. За да го докаже щял да се подложи на детектор на лъжата. Не, че до момента го е направил. Трифонов също реагира остро и заяви, че Младен Михалев няма никакво влияние в партията му.

Ивайло Кожухаров няма как официално да бъде свързан с Маджо. Според биографията му е магистър по икономика и по маркетинг, с над 17 години професионален опит в сферата на туризма.

След като се дипломира във Виена, едва 23-годишен, става управител на 4-звезден хотел с 250 стаи и над 100 души персонал.

Реклама

След това ръководи още множество хотелски комплекси. Имената им така и не се споменават в обявената му биография. Според запознати пропускът не е случаен.

Маджо и други негови другари от бившата СИК са едни от най-големите туристически босове у нас. Държат десетки хотели по морето и концесии на повечето плажове в курортите.

Паралелно с работата си като депутат Кожухаров продължава да върти и консултантски бизнес в туризма, хвали се самият той.

Действително фирмата му „Хотел Експертс БГ” участва в различни събития, но информация за негови клиенти така и не може да бъде открита. С едно единствено изключение.

Оказва се, че Кожухаров успешно се грижи за приходите на своя партиен лидер. Една от основните му задачи е да захранва с реклами телевизията на Дългия, която е на перманентна загуба заради изключително слаб рейтинг. Колеги на депутата коментират, че той се справя повече от добре, а за благодарност Слави го слага в листите си.

Партньорството между Ивайло Кожухаров и телевизията е още от първите дни в ефира. В  сайта си фирмата на депутата и до ден се хвали, че търси туристически фирми, които Слави да направи известни.

Както може да се очаква, при малката аудитория на канала цените са изключително ниски. Минималният пакет е едва 5000 лв. Срещу него клиентът получава 4 излъчвания на 30-секундния рекламен клип във Вечерното шоу на Слави и още 11 в програмата, а бонус са още седем безплатни пускания, заедно с реклама и на сайта.

Всеки, платил 30 000 лева, си гарантира над 400 излъчвания на рекламата, от които 60 в шоуто на Дългия. Подобни цени според експерти са изключително ниски и показват, че Трифонов отчаяно се нуждае от пари.

За сравнение само едно излъчване на 30-секунден клип по някой от основните телевизии не пада под 5000 лв., а при най-гледаните предавания дори е двойна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.