Философията на индивида Бойко Борисов: Когато има пари, трябва да ги открадна! (Мечтае, защото все още не е в затвора)

1 2 381

Щом има пари – то следва те да бъдат незабавно откраднати. Това е философията на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов вече 12 г. Според тях увеличаването на пенсиите е кражба, просто защото не отива в чекмеджето на Бойко, нито в обръчите на приближените до предишната власт фирми. Това пише във фейсбук страницата си Диана Дамянова.

Narod.bg публикува пълния текст на коментара ѝ:

ГЕРБ – не на повишаването на парите на пенсионерите!

Реклама

Икономическите момчета позатвориха кранчетата или поне сериозна част от тях. Икономическите момчета направиха това, което никой не е очаквал от служебно правителство. Предложиха и обосноваха икономически възможността на бюджета да повиши пенсиите. Вчера Кирил Петков каза, че съществува червена линия в неговите разбирания. И това е, когато 42% от пенсионерите живеят под прага на бедността. И че, след като тяхното правителство е осигурило пари, то следва част от тях да се дадат, за да спре мизерното съществуване на възрастните хора. И на това ГЕРБ казва не!

Нещо повече. Онова лице, което още е свободен лидер на ГЕРБ, наместо да бъде несвободен индивид в затвора, та това лице каза, че те си актуализират бюджета за да … ГО ОТКРАДНАТ!

Логично е в гербеските глави да съществува единствено представата, че щом има пари, то те следва да бъдат незабавно откраднати. Това е философията на ГЕРБ и така е било вече 12 години.

Но явно герберските умове са още по-перверзни. Защото наричат кражба увеличаването на пенсиите. Защото, да! Всеки лев, който не отива в джобовете на Пеевски и в чекмеджетата на Борисов и в обръчите от техни фирми, е някакси, как да кажа, според техните уродливи представи КРАЖБА. И защото, след като благодарение мъдростта на политическите сили в парламента, ГЕРБ съвсем не бяха изчегъртани, сега те отново гледат на държавните пари като на нещо, което им се полага да откраднат.

1 Коментар
  1. проф. д.ф.н. Владко Мурдаров казва

    Думата, духът и манталитетът „ГЕПИ“ са чисто пра-български и са дошли на Балканите с ордата на кхан Аспарух! Дори бойният вик на ордата е бил „ГЕПИ-И-И-И“! Запазили са се повече от 1300 години в задунайските земи и като дума, и като фраза, и като значение, и като дух, и като манталитет, и вече са част от националния генофон – може дори да си имат и генетични маркери! През времето на социализма и пост-социализма избуяха до абсолютна безнаказаност и дори гордост от ГЕПЕНЕТО – кой на дребно, кой на едро! Широко се употребяват за приятелски призив към някого при здрависване: „ГЕПИ, брато“! Така се е родил и глагола „РАЗГЕПВАМ“: „Ский ги тия хоумита – трийсе години разгепват държавата и стадото“!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.