ДОКОГА? НСО крие с колко милиона от нашия джоб охранява Ахмед Доган

0 2 237

Националната служба за охрана мъчи колко милиона на година от нашите пари струва охраната на уж почетния председател на ДПС, а всъщност един от лидерите на задкулисието – Ахмед Доган, разкри Narod.bg.

Базата в Лесопарк „Росенец“ е била ползвана от 2016 г. по четири месеца годишно до 2020 г. от почетния Доган.

Това съобщи за медиите Калоян Янков, председател на временната парламентарна комисия за изясняване на фактите и обстоятелствата относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк „Росенец“, предаде БТА.

Реклама

Янков говори пред журналисти, след като в комисията беше изслушан началникът на НСО ген. Емил Тонев. Председателят на комисията добави, че според информацията, която народните представители имат, Ахмед Доган в момента не се охранява от НСО, както и базата в парка.

Той уточни, че НСО не е предоставила справка колко е струвала охраната на Доган, въпреки че комисията е поискала такава информация.

Директорът на НСО е предоставил данни и за дисциплинарните наказания на служителите в службата, заради инцидентите от миналата година на 7 и 11 юли в района на лесопарка. Двама са наказани с уволнение, а други двама – с понижаване в длъжност.

Калоян Янков каза още, че фактът кой е живял в базата намираща се в „Росенец“ е важен, тъй като ще послужи за по-нататъшни проверки, защото имотът не е въведен в експлоатация, няма разрешение за ползване и ще се проверява плащат ли се данъци и ако не, защо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.