Сините се разцепиха! Костовистите не щат Лозан Панов за президент, натискат за Радан

1 2 922

Разцепи се и лагерът на „демократите“ – докато симпатизантите на ДБ гадаят кой ще е кандидат-президентът им и спорят дали изобщо трябва да има такъв, в редиците на Иван Костовата партия ДСБ се роди идея за фаворит. Мнозина там смятат, че за битката за „Дондуков” 2 е подходящ бившият лидер на партията Радан Кънев, научи Narod.bg.

Според градските десни 45-годишният адвокат е силна фигура и може да влезе в битката на най-високо ниво в държавата. Кънев е познат на всички, доказал се е в политически битки, откроява се и има авторитет извън България, коментират десните, пише „Уикенд“.

Според феновете на Радан, той може да не надвие Румен Радев, чиято победа през ноември отсега се предрича, но има големи шансове да стигне до балотаж. Тъмносините са категорични, че това е и заветната цел – ДБ да издигне силна фигура, за да затвърди скоростните си политически позиции в държавата. Най-новите социологически проучвания сочат, че демократите вече са втора политическа сила, измествайки „Има такъв народ”.

Реклама

Реално, Кънев няма пречки да бъде издигнат за държавен глава, в случай, че по време на кандидат-президентската кампания си вземе отпуск от Европарламента. Той отговаря на условието за навършени 40 години и има българско гражданство. Проблемът е само в едно – дали и хората от „Да, България” биха подкрепили кандидатурата му. 

До този момент за кандидат на ДБ за „Дондуков” 2 неофициално се спрягаше единствено кандидатурата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Панов, чийто мандат изтича на 15 февруари догодина, наистина може да се кандидатира за президент тази есен, без да напуска съдебната система, ако бъде приета промяна в Закона за съдебната власт, предложена от депутатите от „Изправи се! Мутри вън!” Мария Капон, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Предложението им ще улесни влизането в политиката на изкушените от нея магистрати, но не като солови играчи, а като гражданска квота в партии или коалиции.

1 Коментар
  1. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.