НАЙ-СЕТНЕ: Изринаха депесаря на Баце Бейзат Яхя от ловната база „Паламара“

1 11 535

Депесарят на Бойко Борисов Бейзат Яха най-сетне бе изринат от управата на Североизточното държавно предприятие, което управлява ловното стопанство „Паламара“, където Мутрата обича да вилнее, научи Narod.bg.

Пет от шестте държавни горски предприятия официално вече са с нов състав на управителния си съвет, след като съдът най-накрая позволи промените на бъдат вписани в Търговския регистър, показа и справка на „Сега“. Кадровите рокади досега бяха блокирани заради жалби на хора от старото ръководство на горските стопанства срещу заповедта на министъра на земеделието Христо Бозуков, с която те са отстранени. 

Предишните шефове в Североизточното държавно предприятие в Шумен – Бейзат Яхя и Андрей Неделчев, не фигурират в управителния съвет от 20 август. Техните жалби, които в продължение на месеци блокираха регистърното производство, са окончателно отхвърлени от Апелативния съд във Варна.

На тяхно място в ръководството на СИДП влизат Веселин Пенчев и Борислав Захариев.

Промяната е знакова, тъй като горското стопанство в Североизточна България се разпорежда с любимата на бившия премиер Бойко Борисов ловна база „Паламара“. Лидерът на ГЕРБ и Бейзат Яха, който е бивш висш функционер на ДПС, са дългогодишни приятели. Синът на Яха – Илтер Бейзатов, беше водач на листата на ГЕРБ в Шумен на изминалите избори.

Реклама

Промени са вписани и в Северозападното държавно предприятие, което стопанисва горските масиви във Враца, Лом, Видин, Монтана, Ловеч и останалите градове в тази част на страна. С две определения на Апелативния съд във Враца и едно на Апелативен съд – София са отхвърлени жалбите на Цветко Цветков, Диана Иванчева и Деян Бенински, с които се блокираше регистърното производство. На местата на тримата в УС на горското стопанство влизат Иван Ташков, Веселин Нинов и Славей Тоширов.

Смените в ръководството на Южноцентралното държавно предприятие в Смолян също вече са вписани в Търговския регистър. С определения на Апелативен съд-София и Окръжен съд-Смолян са заличени от управителния съвет Ботьо Арабаджиев и Венцислав Чолаков. На тяхно място са назначени Николина Чолакова и Здравко Бакалов.

В управлението на Югоизточното държавно предприятие в Сливен пък вече не фигурира Георги Йорданов, който е обжалвал отстраняването си пред Административен съд София-град. Първоначално първоинстанционният съд в Сливен спира регистърното производство до приключване на делото срещу уволнението на Йорданов, но на по-горна инстанция в Апелативния съд в Бургас жалбата е отхвърлена. На негово място в ръководството влиза Теодор Тодоров.

По същия начин стоят нещата и в Северноцентралното държавно предприятие в Габрово, откъдето е освободен Георги Костов. Първоначално вписването на промените е спряно от Окръжния съд, но Апелативният съд във Велико Търново определя промените да бъдат вписани. Така мястото на Костов в управителния съвет се заема от Диляна Пиронкова.

Единствено в Югозападно държавно предприятие в Благоевград не бяха блокирани кадровите промени. От управителния съвет на горското са заличени Ваня Каменова и Мария Маринова.

1 Коментар
  1. […] НАЙ-СЕТНЕ: Изринаха депесаря на Баце Бейзат Яхя от ловн… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.