Гербопитеци в атака: Калинката на Бойко пак краде евромилиони с любовника си – македонски банкер

1 5 304

Калинката на Бойко, която управляваше най-големия разпоредител на европари – Държавен фонд „Земеделие“, с фалшива диплома – Калина Илиева, отново се стяга за кражби на еврофондове, този път с помощ от новия си любовник – македонски банкер, дочу Narod.bg.

В опасна близост с шеф от Македонската централна банка е скандалната лъжкиня, която се превърна в нарицателно за армията нищожества с купено образование, плъзнало в държавната администрация, научи „Уикенд”.

Контактите на най-високо ниво на измамничката и финансиста Синиша Наумовски помагат за задвижване на мощна схема за усвояване на милиони еврофондове.

След избухналият грандиозен скандал с дипломата и Илиева бе призната за виновна във фалшифициране на документи, за което отнесе три години затвор условно.

Думата „калинка” стана нарицателно за гербопитеци със съмнително образование и опит, окупирали високи позиции в държавата.

Малко след присъдата Калина изчезна в Холандия, заедно с със съпруга си – таксиметров шофьор и детето им. Според запознати там Илиева се препитава като домашна помощничка и други подобни нискоразрядни длъжности.

Източниците на „Уикенд“ разкриват, че в страната на лалетата Илиева се разделя с половинката си. След това има още няколко любовни авантюри и дори ражда второ дете, твърдят запознати. По думите им последната и тръпка е проф. Синиша Наумовски, член на управителния съвет на Народната банка на Република Северна Македония. Според наши източници Наумовски е причина Калина да се завърне отново в България.

Реклама

Тук скандалната фалшификаторка отново активира контактите си сред управляващите. Злополучната дама скоростно започва да наобикаля земеделското министерство в опит да си възвърне влиянието на едно от местата, където се разпределят големите пари от Европа.

Твърди се, че опитите й дават резултат, като сериозна заслуга имат и добрите контакти на Наумовски с хора от ГЕРБ, покрай реализиране на международни образователни проекти с пари на ЕС.

Сближилите се Калина и Синиша регистрират и обща фирма, назована „Европейска банкова академия”. Според замисъла дружеството трябва да е филиал на управляваната от Наумовски Академия за банкерство и информационни технологии в Скопие, която предлага обучения по финанси и банкерство.

Сред преподавателите у нас трябва да бъде и самата Калина Илиева, стига преди това да си намери истинска университетска диплома. Иначе опит как да разиграва цялата държава, докато управлява без грам квалификация, милиарди левове еврофондове, тя има предостатъчно.

Докато се готви за преподавател, скандалната Калина активира и влиятелните си контакти, с което е задвижена и схема за ударно усвояване на еврофондове. За да не бие на очи името й, всичко се движи чрез посредник, обясняват запознати. В случая това е млад мъж, който е назначен за управител на фирмата и с банкера Синиша.

Управителят Здравко Съботинов регистрира друга фирма с предмет на дейност „изготвяне на проекти за кандидатстване по европрограми”. Любопитно е, че там негов съдружник е дама, чиито години и три имена съвпадат с тази на майката на Калина.

С неофициалната помощ на Илиева фирмата развива ударна дейност. За отрицателно време са спечелени куп проекти на малки общини, по което финансирането е за милиони левове. Повечето от тях са свързани с развитие на предприемачеството или стимулиране активността на младежи.

Отделно ползвана като посредник от Калина фирма има и договор с Института по роботика на БАН. Срещу почти половин милион лева Калина Илина и хората и изготвят стратегия, как учените да трансферират откритите от тях технологии в реалния бизнес. Дейност, която е далеч по-подходяща за хора с истински дипломи…

1 Коментар
  1. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.