БОЙКОТ! Фирма на ГЕРБ и ДПС едва не уби 50 пътници, НЕ ПЪТУВАЙТЕ с „Юнион Ивкони“(ШОК СНИМКИ)

3 8 266

Пълен бойкот на фирма на хунтата ГЕРБ-ДПС, която едва не уби 50 пътници по автобусната линия Бургас-София! Разследване на Narod.bg показа, че зад инцидента с рейс на „Юнион Ивкони“ стоят финансовите интереси на гербопитеците и техните партньори в бизнеса и политиката от Движението за  права и свободи.

През 2018 г. „Синтетика“ АД продаде автобусния превозвач „Юнион Ивкони“ ООД. КЗК разреши сделката още на 1 октомври 2018 г.

Кметът Методи Чимев, председателят на ГЕРБ Ивайло Костадинов и зам.- кметът Крум Милев (отляво надясно) са доволни от бизнеса с държавен гръб

Знае се, че един от собствениците на „Юнион Ивкони” до неотдавна бе бившия депутат от ГЕРБ и настоящ лидер на хунтата в Дупница Ивайло Костадинов. Той прехвърли дяловете си от компанията, след като влезе в политиката, но влиянието му в сектора бе запазено, макар и неофициално.

Различни медийни публикации посочват през годините като един от другите собствениците бившия депутат от ДПС Рамадан Аталай, но той отрича това.

През 2019 г. бе обявено, че двете най-големи компании за автобусни превози в България – „Юнион Ивкони“ и „Груп Плюс“, се обединяват под шапката на ново дружество – „Транспект“ АД.

Капиталът му е 50 000 лева и е разпределен между двама акционери – Петър Господинов и Георги Атанасов. Бившият кмет на Дупница Първан Дангов разкри, че Атанасов е свързан с Константинов чрез няколко фирми, в които името на ГЕРБ лидера фигурира или е фигурирало.

Неофициално в транспортния бранш се знае, че собственик на мегакомпанията е досегашния шеф на „Етап Адрес” и „Груп” Галя Топалова.

Прелюбопитно е, че нейното дружество „Транспект“ е лапнало 80 млн. лева от ГЕРБ покарай пандемията. Огромната сума е отпусната от ББР, която служебният кабинет разкри, че е буквално опоскана от 8 големи фирми, гравитиращи около Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Ето и скандалната случка, разказана от очевидец във фейсбук, заради която Narod.bg призовава за пълен бойкот на „Юнион Ивкони“:

Шофьор на автобус едва не уби пътниците във возилото, прибиращо се от морето. Изтормозеният от работа шофьор на фирма „Юнион Ивкони“ заспал по време на пътя, а само бързата реакция и писъците на хората в автобуса предотвратили трагичен инцидент.

„УБИЕЦ на пътя! Шофьор на „Юнион Ивкони” и едно кошмарно прибиране от морето. Курс на автобус на „Юнион Ивкони”, който започна в 17.00 от Слънчев бряг и приключи в София в 00.30 след полунощ. Продължителност – 7.30.

Но този същият шофьор пое обратно в 5.30 сутринта. Като е спал около 4 часа, вместо нужните 8 (за това не е виновен шофьорът, а алчните шефове на фирмата, б.ред.). Точно така – явно беше тръгнал и с нас, защото почивката му на морето е от 13 до 17″, разказва Елеонора Христозова в поста си в личния си профил във фейсбук.

„Лично го проверих сутринта, като се върнах на автогарата в 5.30, за да видя, че той наистина тръгва обратно към морето след 4 часа, макар от кол центъра на фирмата да ме уверяваха, че това не е възможно.

Реклама

Оказахме се с шофьор, който буквално щеше да ни убие! 50 човека в автобуса.

По магистралата – първият инцидент – една жена изпищя – ”Шофьорът, какво правиш?!” Той заспиваше на волана и се отклони към мантинелата. Изпитах ужас да не паднем в канавката и да стане като онзи смъртоносен случай с падналия рейс на магистрала ”Тракия” с 6 жертви и 20 ранени, пак на „Ивкони”.

Това за съжаление, с отклонението към мантинелата и заспиващият шофьор се повтори малко преди Пловдив. Отново отклонение вдясно, мантинела на ръба. Този път всички хора се разкрещяха, ревнаха деца, настана паника и всички пищяха да спре на първата бензиностанция. Макар и неохотно спря.

Една пътничка отиде да му купи кафе, аз го помолих да слезе да се разведри, но той предпочете да дреме на волана. Като го видях как изглежда, ми призля – той едва гледаше…

Пътниците настояха да си почине, някои дори предлагаха да спи поне час, всички ни беше страх да продължим още 160 км до София. Една млада двойка дори останаха на бензиностанцията и решиха да не продължават, момичето плачеше.

Оттам прибирането ни и оцеляването ни се дължеше на един мъж в рейса, който седна до шофьора и му говореше през цялото време, за да не заспи отново. Той и още един мъж бяха готови да го сменят, да шофират вместо него, за да ни приберат живи“, допълва разказа си Христозова.

„Всички бяхме ужасени, защото от Пловдив до София вече валеше и пътят беше още по-тежък.

Мъжът, който го държеше буден, му бършеше през 15 минути и предното стъкло, за да вижда дясното огледало и да не отидем в канавката. Той беше шокиран, как когато всички крещяха на шофьора да спре веднага да си почине и разсъни, той му казал, че не му пука за хората, защото напускал фирмата!

Прибирането от Пловдив до София беше 2 часа и половина, 160 километра за нас пълен ужас.

Като пътник искам да попитам ръководството на „Юнион Ивкони”, трябва ли да стане нова тежка злополука с жертви, за да си проверят шофьорите, колко са адекватни, как карат и дали това се знае по веригата, и по какви критерии ги наемат?

Нормално ли е пътниците да държат шофьора буден и да са готови да го сменят на волана, за да се приберем живи?!?

Нормално ли е този шофьор да се качи на обратния курс в 5.30, след като нас ни прибра в 00.30 след полунощ, на 4 часа сън.

Този шофьор е потенциален УБИЕЦ на пътя! И по-лошото – на него не му пукаше от това!

Името на шофьора на „Юнион Ивкони” – Васко Стоянов, направил курса Слънчев бряг-София на 25.08 в 17.00 и обратния на 26.08 в 5.30. Номерът на автобуса – СВ 9460 МВ. Всички тези факти по документи се виждат, защото името на шофьора ми го подадоха по телефона от фирмата.

Съжалявам само, че в паниката и от стрес, не се сетихме да викнем полиция на гарата и през нощта, и сутринта, за да видят документите му за пътуване през 5 часа и колко е неадекватен. Както и да го спрем изобщо да тръгне, за да не вилнее на пътя“, завършва Елеонора Христозова.

3 Коментара
  1. !!! казва

    Кво им пука, важното е мангизите да текат към чекмеджетата.

  2. […] БОЙКОТ! Фирма на ГЕРБ и ДПС едва не уби 50 пътници, НЕ ПЪТ… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.