Мафиотските партии ГЕРБ и ВМРО си искат хартиена бюлетина, защото имат отработена система за купуване на гласове

0 2 697

Мистерията е разгадана! Ако се чудите защо от някои партии така настървено се борят за връщането на хартиената бюлетина, изобщо не се заблуждавайте, че е, за да е по-лесно на избирателите им! Narod.bg видя на предишните избори, че дори и най-възрастните избиратели се справят доста добре с машинния вот. Ключът се крие другаде. Отговор на въпроса защо ГЕРБ си искат хартиената бюлетина дава журналистът Иван Бакалов. Narod.bg публикува коментара му от Фейсбук:

Машинното гласуване има недостатъци, затова и не е прието нашироко. Както и електронното, което нарушава и конституцията. Но в България мафиотски партии като ГЕРБ, ВМРО и др. имат отработена система за купуване на гласове с бюлетини.

Очевидно не можаха да измислят такава с машинно гласуване. Затова отпаднаха ВМРО, Марешки, а ГЕРБ силно си свали резултата.

Сега ГЕРБ иска да върнат гласуването с бюлетини и ще срещнат подкрепа от БСП и ДПС, което е достатъчно мнозинство в сегашния парламент.

Реклама

Така всички досегашни усилия на ИТН и т. нар. протестни партии отиват на кино. Те не се споразумяха с БСП за нищо и не използваха анти-ГЕРБ позицията й. Декларираха още преди изборите, че не искат да подкрепят нейно правителство и не искат подкрепа от БСП.

Така всички усилия да се отстрани мафиотското управление на ГЕРБ се провалят.

Политиката е изкуството да постигнеш възможното, а не да се ежиш на всички. Това се отнася и за ИТН, и за ДБ, и за ИБНИ. Не оправдават очакванията. Сега щели да преговарят за правителство, след като се изпокараха. Мисия невъзможна.

В следващия парламент ще бъдат още по-малко, поради собствената си неадекватност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.